DOLAR
19,4032
EURO
21,2751
ALTIN
1.252,26
BIST
5.012,34
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Ankara
Az Bulutlu
21°C
Ankara
21°C
Az Bulutlu
Salı Hafif Yağmurlu
18°C
Çarşamba Çok Bulutlu
19°C
Perşembe Yağmurlu
17°C
Cuma Az Bulutlu
19°C

Zihinsel engelli Hatice San’ın en büyük hayali gerçek oldu

ZİHİNSEL ENGELLİ HATİCE SAN’IN EN BÜYÜK HAYALİ GERÇEK OLDU

Zihinsel engelli Hatice San’ın en büyük hayali gerçek oldu
03.12.2021
A+
A-

Bilecik’te zihinsel engelli Hatice San’ın en büyük hayali gerçek oldu. Belediye başkanının makam arabasıyla evinden alınan San, 1 gün boyunca belediye başkanlığı yaptı.

Bilecik’in Pazaryeri ilçesinde zihinsel engelli olan Hatice San’ın en büyük hayali belediye başkanı olmaktı. Bu istediği duyan Pazaryeri Belediye Başkanı Zekiye Tekin, 3 Aralık Dünya Engelliler Günü nedeniyle makam arabasıyla Hatice San’ı evinden aldırdı. Belediye girişinde zihinsel engelli olan Hatice San’ın karşılayan Başkan Tekin, koltuğu ona devretti. 1 gün boyunca bu koltukta oturacak belediye başkanlığı yapacak olan Hatice San’ın mutluluğu gözlerine yansıdı.

“Hepimiz birer engelli adayıyız”

Belediye Başkanı Tekin, herkesin bir engelli adayı olduklarını anlatarak, “Asıl engelin fiziki değil, kalplerde ve engellilere karşı düşünce yapısında. Hepimiz birer engelli adayıyız. Kalbimizi ve zihnimizi düzeltebilirsek, vicdan ve düşüncelerimizdeki bariyerleri kaldırabilirsek ortada hiçbir engel kalmaz. En büyük engel sevgisizliktir” dedi.

Başkan Tekin, Hatice San’a ziyaretlerinden dolayı memnuniyetini dile getirerek hatıra fotoğrafı çekinildi.