DOLAR
19,4032
EURO
21,2751
ALTIN
1.252,26
BIST
5.012,34
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Ankara
Az Bulutlu
21°C
Ankara
21°C
Az Bulutlu
Salı Yağmurlu
17°C
Çarşamba Az Bulutlu
19°C
Perşembe Hafif Yağmurlu
18°C
Cuma Az Bulutlu
19°C

Zeytinburnu’nda riskli 2 bina boşaltıldı

ZEYTİNBURNU’NDA DÜN AKŞAM SAATLERİNDE BİR BİNANIN ZEMİN KATININ BİR KISMINDA ÇÖKME YAŞANDI. ÇÖKMENİN YAŞANDIĞI BİNA İLE BERABER BİTİŞİĞİNDEKİ BİNA GÜVENLİK NEDENİYLE BOŞALTILDI.

Zeytinburnu’nda riskli 2 bina boşaltıldı
05.11.2021
A+
A-

Zeytinburnu’nda dün akşam saatlerinde bir binanın zemin katının bir kısmında çökme yaşandı. Çökmenin yaşandığı bina ile beraber bitişiğindeki bina güvenlik nedeniyle boşaltıldı.

Edinilen bilgiye göre, dün akşam saatlerinde Zeytinburnu Veliefendi Mahallesi Bağ Cami Sokak üzerinde bulunan binanın zemin katının bir kısmında çökme meydana geldi. Binada yaşayan vatandaşlar evlerinden dışarı çıkarak durumu hemen yetkililere haber verdi. Çökmenin yaşandığı bina ve yanındaki bina güvenlik amacıyla boşaltıldı. İhbar üzerine olay yerine gelen polis ve Zeytinburnu Belediyesi zabıta ekipleri sokağı araç ile yaya trafiğine kapattı. Riskli olan iki binaya mühür vurularak içeri giriş kapatıldı. Çöken ve zarar gören iki bina gündüz saatlerinde görüntülendi. Zemininde çökme olan binanın dış cephesinde çatlaklar olduğu görüldü. Boşaltılan 2 binayla ilgili yetkililerin çalışması sürüyor.

Yaşananları anlatan mahalle sakinlerinden Abdullah Tokat, “Nedenini biz de sahiplerinden öğrendik. Muhtemelen ifadelerine göre çökme olmuş içerde. Ciddi bir şey var ki baya da korkmuşlar. Kendileri bu konuda bu konuda bu kadar hassasiyet gösterdiler. Hemen bilgi vermişler belediyeye. Belediye ekipleri de gelmiş durum değerlendirmesi yapmışlar. Neticesinde de bu gerekli tedbiri almışlar. Şu an içeride kimse oturmuyor. Bundan sonrası içinde ne karar verilecek bilemiyoruz” dedi.

“Buralar gecekondu yapılmıştı”

Binaların temeli olmadığını söyleyen Tokat, “Direk yok, hiçbir şey yok. 45 yıllık binalar artık bunların zamanı geldi. Her şeyin bir ömrü var. Temel yok, binalar eğreti. Daha doğrusu buralar gecekondu yapılmıştı. Ben 65 yıldır burada oturuyorum. Gecekondu temellerinin üzerine bu katlar yapıldı. Bir temel olsa amenna. En ufak bir sarsıntıda bugüne kadar bir şey olmadıysa binaların birbirine yaslanmasından olmamıştır. Ne diyelim Allah korumuş” diye konuştu.

“Tedbir almakta fayda var”

Binalar hakkında bilgi veren Tokat, “Yani bu şartlarda bu binaların ayakta durması çok zor. İhmalin sonu facia olur. Deprem ihtimali her zaman mevcut ülkemizde. Dolayısıyla her türlü kötü sonuç olabilir. Tedbir almakta fayda var. Hane sahipleri de bu hassasiyeti göstermiş teşekkür etmek gerek onlara da” diye konuştu.