DOLAR
19,4032
EURO
21,2751
ALTIN
1.252,26
BIST
5.012,34
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Ankara
Az Bulutlu
28°C
Ankara
28°C
Az Bulutlu
Çarşamba Az Bulutlu
20°C
Perşembe Az Bulutlu
17°C
Cuma Az Bulutlu
18°C
Cumartesi Az Bulutlu
19°C

Vali Yardımcısı Kasımoğlu, şiddet gören iki köpeği sahiplendi

HAKKARİ VALİ YARDIMCISI VE BELEDİYE BAŞKAN YARDIMCISI MUSTAFA BERAT KASIMOĞLU, ÖRNEK BİR DAVRANIŞ SERGİLEYEREK ŞİDDET GÖREN VE BELEDİYE KLİNİĞİNDE MÜŞAHEDE ALTINDA TUTULAN İKİ KÖPEĞİ KLİNİKTE ZİYARET EDEREK SAHİPLENDİ.

Vali Yardımcısı Kasımoğlu, şiddet gören iki köpeği sahiplendi
01.02.2022
A+
A-

Hakkari Vali Yardımcısı ve Belediye Başkan Yardımcısı Vekili Mustafa Berat Kasımoğlu, örnek bir davranış sergileyerek şiddet gören ve belediye kliniğinde müşahede altında tutulan iki köpeği sahiplendi.

Hakkari Belediyesi Veteriner İşleri Müdürlüğü ekipleri, gelen ihbar üzerine kent merkezinden 50 kilometre uzaklıkta bulunan Hakkari-Van karayolu üzerindeki Akbulut köyüne geçti. Hayvanlardan birinin sol arka patisinde elektrik teli ile bağlanma sonucu kangren oluştuğu tespit edildi. Diğer sokak köpeğinin ise elektrik telleriyle boynundan bağlandığı ve yemek borusu ile soluk borusunda yaralanma sebebiyle güçten düştüğü tespit edildi. Hayvanları Akbulut köyünden alıp veteriner kliniğine getiren ekipler, tedavilerini yaptıktan sonra müşahede altına almıştı.

Can dostlara zulüm edenlerin hemen bulunmasını isteyen Vali Yardımcısı Kasımoğlu, Veteriner İşleri Müdürlüğü Sokak Hayvanları Kısırlaştırma ve Rehabilitasyon Merkezini ziyaret ederek, müşahede altındaki köpeklerin sağlık durumları hakkında bilgi aldı. Yürümeye başlayan köpek ile yakında ilgilenen Vali Yardımcısı Kasımoğlu’nun bu yaklaşımını duyarsız kalmayan köpeğin sevimli hali ise dikkatlerden kaçmadı.

Bir an olsun Kasımoğlu’nun yanında ayrılmayan can dostların sevecen tavırları herkesi duygulandırdı. Tedavi altındaki her iki köpeği sahiplenen Kasımoğlu, can dostlara zulüm yapanların derhal tespit edilmesini ve haklarında yasal işlem başlatılması talimatını verdi.

Veteriner İşleri Müdürü Emrullah Kanar ise bir köpeğin sol arka patisinin elektrik teli ile bağlandığı için kangren oluştuğunu, diğerinin ise elektrik telleriyle boynundan bağlandığı için yemek ile soluk borusunda yaralanma meydana geldiğini söyledi. Kanar, tedavi altındaki can dostlarla ekiplerin yakından ilgilendiğini belirtti.