DOLAR
19,4032
EURO
21,2751
ALTIN
1.252,26
BIST
5.012,34
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Ankara
Az Bulutlu
28°C
Ankara
28°C
Az Bulutlu
Çarşamba Az Bulutlu
20°C
Perşembe Az Bulutlu
17°C
Cuma Az Bulutlu
18°C
Cumartesi Az Bulutlu
19°C

Vali Demirtaş, yol açma çalışmalarını inceledi

MARDİN VALİSİ VE BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE BAŞKAN VEKİLİ MAHMUT DEMİRTAŞ, YETKİLİLERDEN BİLGİLER ALDI.

Vali Demirtaş, yol açma çalışmalarını inceledi
19.01.2022
A+
A-

Mardin Valisi ve Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Mahmut Demirtaş, kar yağışından dolayı kapanan yollarda yapılan çalışmaları inceledi.

Mardin merkez ve ilçelerinde dün gece geç saatlerde yağarak etkisini sürdüren kar nedeniyle yol açma çalışmaları devam ediyor. Mardin Büyükşehir Belediyesi kent genelinde kar yağışının ulaşım ve günlük hayatta oluşturabileceği olumsuz etkileri en aza indirmek için kar 4 küreme, 3 loder, 4 kamyon, 3 dozer, 8 greyder, 300 ton tuz ve yeterli sayıda personeli ile çalışmalarını sürdürüyor.

Aşırı yağış ve buzlanma olan noktalarda da belediye ekipleri haricinde karayolları ekipleri de çalışmalarına aralıksız devam ediyor. Vali Demirtaş, Diyarbakır yolu, Artuklu Üniversitesi, vefa evleri ve hava radar mevkilerinde devam eden yol açma çalışmalarını yerinde inceleyerek yetkililerden bilgiler aldı.

Tüm ekipler ile 7/24 kapanan ve buzlanma meydana gelen noktalarda yol açma ve tuzlama çalışmalarını sürdüreceklerini belirten Vali Demirtaş, “Kentimiz genelinde dün geceden başlayan kar yağışı için gerekli hazırlıklarımızı yapmıştık. Bugünde çalışmaların sürdüğü noktalarda İncelemelerimizi yaptık. Bir yandan çalışmalar sürerken diğer yandan ekiplerimiz yolda kalan vatandaşlarımızın yardımına koşuyor. 112 Acil Çağrı Merkezimize gelen istek ve ihbarlara görevli arkadaşlarımız anında cevap veriyor. Vatandaşlarımıza zorunlu olmadıkça dışarı çıkmamalarını, sürücülerimizden de araçlarına zincir takmalarını rica ediyorum. Bugün ve yarın okullarımızı tatil ettik. Öğretmen ve öğrencilerimize de buradan iyi tatiller diliyorum” dedi.