DOLAR
19,4032
EURO
21,2751
ALTIN
1.252,26
BIST
5.012,34
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Ankara
Az Bulutlu
27°C
Ankara
27°C
Az Bulutlu
Çarşamba Az Bulutlu
20°C
Perşembe Az Bulutlu
16°C
Cuma Az Bulutlu
17°C
Cumartesi Az Bulutlu
20°C

Uşak’ta çıkan yangın kontrol altına alındı

UŞAK’TA TARIM ARAZİSİ VE MEŞELİK ALANDA ÇIKAN YANGIN EKİPLERİN ÇALIŞMASI SONUCUNDA KONTROL ALTINA ALINDI. HELİKOPTERİN DE MÜDAHALE ETTİĞİ YANGINDA YAKLAŞIK OLARAK 90 HEKTAR ALAN ZARAR GÖRDÜ.

Uşak’ta çıkan yangın kontrol altına alındı
11.08.2021
A+
A-

Uşak’ta tarım arazisi ve meşelik alanda çıkan yangın ekiplerin çalışması sonucu kontrol altına alındı. Helikopterin de müdahale ettiği yangında yaklaşık olarak 90 hektar alan zarar gördü.

Uşak’ta Ulubey ilçesine bağlı İnay Köyü yakınlarında henüz bilinmeyen sebepten yangın çıktı. Tarım alanı ve meşe ağaçlarının bulunduğu kısımda çıkan yangın kısa sürede büyüdü. Vatandaşların Orman İşletme Müdürlüğüne bulunduğu ihbar üzerine olay yerine Orman İşletme Müdürlüğüne ait 9 arazöz, 6 ilk müdahale aracı, 4 dozer, 2 iş makinası, 4 su tankeri ve 1 helikopterin yanı sıra belediye ve özel idareye ait 3 su tankeri, 70 söndürme işçisi ve 8 teknik eleman katılırken Jandarma ve tedbir amaçlı sağlık ekipleri sevk edildi.

Yangın yerine incelemelerde bulunmak üzere Ulubey Kaymakamı İsmail Erdoğan, Ulubey Belediye Başkanı Veli Koçlu, Uşak Orman İşletme Müdürü Gökhan Şahin, Uşak İl Jandarma Komutanı Albay Murat Şahin ve İl Tarım ve Orman Müdürü Ertan Keleş de yangın yerine geldi. Yaklaşık olarak saat 13.30’da çıkan yangın, ekiplerce yapılan titiz çalışmayla yangın daha fazla büyümeden 6 saatlik çalışmanın ardından kontrol altındı. Kontrol altına alınan yangında tarım alanında yaklaşık olarak 90 hektar alan yanarken meşelik alanda ise yaklaşık 10 hektar alanın yandığı öğrenildi. Ekiplerce yangınla ilgili soruşturma başlatıldı.