DOLAR
19,4032
EURO
21,2751
ALTIN
1.252,26
BIST
5.012,34
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Ankara
Hafif Yağmurlu
18°C
Ankara
18°C
Hafif Yağmurlu
Cumartesi Az Bulutlu
18°C
Pazar Yağmurlu
20°C
Pazartesi Hafif Yağmurlu
18°C
Salı Az Bulutlu
19°C

Sultangazi Belediyesindeki yangın tatbikatı gerçeğini aratmadı

SULTANGAZİ BELEDİYESİNİN SULTANGAZİ İTFAİYE AMİRLİĞİ KOORDİNESİNDE GERÇEKLEŞTİRDİĞİ YANGIN TATBİKATI GERÇEĞİNİ ARATMADI.

Sultangazi Belediyesindeki yangın tatbikatı gerçeğini aratmadı
19.08.2021
A+
A-

Sultangazi Belediyesinin Sultangazi İtfaiye Amirliği koordinesinde gerçekleştirdiği yangın tatbikatı gerçeğini aratmadı.

Sultangazi Belediyesi Arama Kurtarma Ekibinin (SAK-E) de görev aldığı tatbikat Sultangazi Belediyesi Hizmet Binası’nda gerçekleştirildi. Tatbikatın ardından itfaiye ekipleri, belediye personellerine ve vatandaşlara yangınla mücadele eğitimi verdi.

Sultangazi Belediyesinde gerçekleştirilen yangın tatbikatında heyecan dolu anlar yaşandı. Sis makineleriyle yapay duman üretilen binada, sirenlerin çalmasıyla tatbikat başladı. Tatbikattan habersiz olan personeller ve vatandaşlar, hızla çıkışa yöneldi.

Daha önce aldıkları eğitimler sayesinde yangın anında ne yapılması gerektiğini bilen belediye personeli paniğe kapılmadı. Öncelik, binada bulunan vatandaşların ve risk grubundaki personelin güvenle bina dışına çıkarılmasına verildi. Engelli, hamile veya kronik rahatsızlığı olan risk grubundaki çalışanlar, acil durumlar için daha önceden belirlenmiş olan refakatçileri eşliğinde binayı terk etti. Senaryo gereği binanın dördüncü katında mahsur kalan bir personel de itfaiye ekipleri tarafından merdiven yardımıyla kurtarıldı.

Tatbikatın ardından itfaiye ekipleri, belediye personeli ve vatandaşlar için yangınla mücadele eğitimi düzenledi. Ekipler; yangın esnasında dikkat edilmesi gerekenler, yangın tüpünün doğru kullanım şekli ve yangın yaralanmalarında uygulanması gereken ilk yardım yöntemleri konularında uygulamalı eğitim verdi.