DOLAR
19,4032
EURO
21,2751
ALTIN
1.252,26
BIST
5.012,34
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Ankara
Az Bulutlu
20°C
Ankara
20°C
Az Bulutlu
Cumartesi Parçalı Bulutlu
22°C
Pazar Az Bulutlu
24°C
Pazartesi Az Bulutlu
27°C
Salı Az Bulutlu
27°C

Sukurusu atık kağıtlardan 25 bin tebrik kartı üretti

OFİS VE DOĞA ATIKLARINDAN GERİ DÖNÜŞTÜRÜLEREK ÜRETİLEN SUKURUSU KAĞITLARI, 2022 YILI İÇİN DE ÖZEL BİR GÖRSEL İLE HAZIRLANDI.

Sukurusu atık kağıtlardan 25 bin tebrik kartı üretti
23.12.2021
A+
A-

Tepebaşı Belediyesi Sukurusu Uygulama Merkezi’nde, atık kağıtların yeniden dönüşümü ile 2022 yılı için 25 bin adet tebrik kartı üretildi. 2009’dan bu yana üretilen tebrik kartı sayısı 160 bine ulaşırken, Başkan Ataç uygulamanın Türkiye’de tek olduğunu ifade etti.

Tepebaşı Belediyesi, atık kağıtları yeniden dönüştürerek değerlendirirken, tebrik kartı kültürünü de yaşatmaya devam ediyor. Sukurusu Uygulama Merkezi, belediyeden çıkan ofis atık kağıtlarının elde geri dönüşüm yöntemiyle, sanatsal değeri olan her biri farklı el yapımı kağıt üretimine dönüştüğü bir merkez olmayı sürdürüyor. Ofis ve doğa atıklarından geri dönüştürülerek üretilen Sukurusu kağıtları, 2022 yılı için de özel bir görsel ile hazırlandı.

“160 bine ulaştı”

Ziyaretinde tebrik kartı uygulaması hakkında değerlendirmede bulunan Başkan Ataç, geleneksel hale gelen yeni yıl kartlarının bu yılki temasının Z kuşağı olduğunu belirterek, “Bu sene tebrik kartlarımızı Z kuşağına ithafen yaptık. 19 Mayıs’ta yine Z kuşağına yaklaşık 25 bin mektupla beraber Sukurusu’ndan hediyelerimiz vardı. Bu yılbaşını da yine Z kuşağına atfediyoruz. Onların düşünceleri, hayalleri bizim için çok önemli. Yılbaşı kartlarımız gençlerimizin şehirde yaşadığı noktada, şehri nasıl değerlendireceklerini simgeleyen bir tasarım ile yapıldı. Ortasındaki boşlukta ise bir baloncuk yer alıyor. Bu baloncuk da onların değerlerini, düşüncelerini anlatan bir baloncuk. Yaklaşık bu sene 25 bin kişiye bu kartları ulaştıracağız. Böylelikle 2009’dan bu yana geri dönüşüm ile ürettiğimiz kart sayısı da 160 bine ulaştı. Bu uygulama Türkiye’de tek” diye konuştu.

Her yıl özgün bir tasarım ve güncel bir konu ile tasarlanan yılbaşı tebrik kartları, atölyede Tepebaşı Belediyesi’nin değerlerini yansıtacak mesajlarla, özel üretim süreçlerinden geçerek hazırlanıyor.