DOLAR
32,3833
EURO
35,0293
ALTIN
2.326,93
BIST
9.139,21
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Ankara
Az Bulutlu
23°C
Ankara
23°C
Az Bulutlu
Cumartesi Parçalı Bulutlu
24°C
Pazar Açık
24°C
Pazartesi Az Bulutlu
25°C
Salı Az Bulutlu
22°C

Sokak hayvanlarını yakalama ve toplama eğitimi

KOCAELİ BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ TARAFINDAN, “2022 YILI SOKAK HAYVANLARINI YAKALAMA VE TOPLAMA EĞİTİMİ” DÜZENLENDİ. 1 GÜN SÜREN EĞİTİMİN SONUNDA İLÇE BELEDİYELERDEN GELEN 42 PERSONELE KATILIM BELGESİ VERİLDİ.

Sokak hayvanlarını yakalama ve toplama eğitimi
22.12.2021
A+
A-

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi tarafından, “2022 Yılı Sokak Hayvanlarını Yakalama ve Toplama Eğitimi” düzenlendi. 1 gün süren eğitimin sonunda ilçe belediyelerden gelen 42 personele katılım belgesi verildi.

Büyükşehir tarafından gerçekleştirilen eğitim, bu yıl da 5199 sayılı Hayvanları Koruma Kanunu ve Hayvanların Korunmasına Dair Uygulama Yönetmeliği hükümleri doğrultusunda Kocaeli İl Tarım ve Orman Müdürlüğü’nün işbirliği ile düzenlendi. Eğitim programının organizasyonu ve ev sahipliğini Veteriner Hizmetleri Şube Müdürlüğü tarafından gerçekleşti.

Eğitim verildi

Büyükşehir Belediyesi, ilçe belediyelerden gelen sokak hayvanları ekiplerine yönelik verdiği eğitimde Veteriner Hizmetleri Şube Müdürü Muhammed Feyzi Karabıyık, veteriner hekimler Koray Özgür, Tolga Korkmaz ve Emin Uzuner, Tarım ve Orman Bakanlığı 1. Bölge Müdürlüğü Kocaeli Şube Müdürlüğünden Bülent Dağdeviren sokak hayvanlarını hakkında detaylı eğitim verdi.

Ekiplere katılım belgesi

Kocaeli sınırları içinde yer alan sokak hayvanları hakkında detaylı bilgi verilirken; Patilik Mutlu Sokak Hayvanları Kasabasında yürütülen tüm çalışmalar, kedi ve köpek yakalama teknikleri, kedi, köpek zapt-ı raptı, yaralı hayvana yaklaşma ve hayvan davranışları, zoonos hastalıkları (insan ve hayvanların birbirlerine bulaştırabildikleri hastalıklar), 5199 Sayılı Hayvanları Koruma Kanunu gibi başlıklar yer aldı. Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Sağlık ve Sosyal Hizmetler Dairesi Başkanlığı Veteriner Hizmetleri Şube Müdürlüğü tarafından organize edilen eğitim Sivil Toplum Merkezinde tüm gün sürdü. Eğitimi tamamlayan personele katılım belgesi verildi.