DOLAR
32,5704
EURO
34,9776
ALTIN
2.421,86
BIST
9.722,09
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Ankara
Az Bulutlu
26°C
Ankara
26°C
Az Bulutlu
Perşembe Az Bulutlu
24°C
Cuma Az Bulutlu
25°C
Cumartesi Az Bulutlu
24°C
Pazar Az Bulutlu
23°C

Safranbolu belediyesi tarafından açılan birinci kitap fuarında Selahattin Demirtaş gerginliği

KARABÜK’ÜN SAFRANBOLU İLÇESİNDE GEÇTİĞİMİZ CUMA GÜNÜ AÇILIŞI YAPILAN, BİRİNCİ KİTAP FUARINDA SELAHATTİN DEMİRTAŞ KİTAPLARININ DA SATIŞI YAPILDIĞINI HABER ALAN ÜLKÜ OCAKLARI, FUARI BASIP KİTAP SATICISINI DARP ETTİ. ÇIKAN ARBEDE SONUCU 6 KİŞİ GÖZALTINA ALINDI.

Safranbolu belediyesi tarafından açılan birinci kitap fuarında Selahattin Demirtaş gerginliği
20.12.2021
A+
A-

Karabük’ün Safranbolu ilçesinde geçtiğimiz Cuma günü açılışı yapılan, birinci kitap fuarında Selahattin Demirtaş kitaplarının da satışı yapıldığını haber alan Ülkü Ocakları tepki gösterdi. Çıkan arbede sonucu 6 kişi gözaltına alındı.

Safranbolu Belediyesi tarafından kentin UNESCO’ya alınışının 27. yıldönümü kapsamında17 Aralık Cuma günü Leyla Dizdar Kültür Merkezinde açılışı yapılan kitap fuarında, HDP’li Selahattin Demirtaş’ın kitaplarının sergilendiği ve satıldığı haberinin ardından Ülkü Ocakları Safranbolu Başkanı Hakan Ünal ve çok sayıda ülkücü genç, kitap fuarına geldi.

Kültür merkezi içinde satış yapılan stantlardan Demirtaş’ın kitaplarını toplamaya çalışan Ülkü Ocakları mensupları ile kitapçılar arasında başlayan kavgayı ihbar üzerine olay yerine gelen polis güçlükle ayırdı.

Güvenlik kameralarına da yansıyan olay sonrası kavgaya karıştıkları tespit edilen 6 kişi polis ekipleri tarafından gözaltına alınırken, darp edilen kitap satıcısı ile tedavi edilmek üzere Safranbolu Devlet Hastanesine kaldırıldı.

Yaşanan olay sonrası gazetecilere açıklamalarda bulunan Safranbolu Belediye Başkanı Elif Köse, 17 Aralık UNESCO’ya üyeliliklerinin kabulü dolayısıyla kütüphane ve ilk kitap fuarını açılışını ilçe Kaymakamıyla birlikte açtıklarını ve o gün böyle bir şey dikkatlerini çekmediğini söyledi.

Köse, “Maalesef bir arbede yaşandı burada. Kitap fuarına yakışmayan bir olay ve yaşanmaması gerekirdi. Herkesi sağduyuya davet ediyorum. Hiçbir şeyi kaba kuvvetle halletmememiz gerektiğini düşünüyorum. Biz bu kitapların burada olduğunu fark ettikten sonra yayın evi ile görüşerek bu kitapları kaldırmalarını istedik. Hassas olunan bir noktada ki devletin izni ile bastırılmış kitaplar bunlar. Biz bu konuda yine de hassasiyeti göz önünde bulundurarak kitapları kaldırttık. Bunun yolu bu değildir, buraya gelip bir arbede çıkartmasını ve burada bizim çocuklarımızda olabilir ya da kalabalık bir ortamda olabilirdi. Ben herkesi sağduyuya davet ediyorum. Bizimde çok üzüldüğümüz bir konu oldu. Ben böyle şeylerin yaşanmasını istemezdim. Biz iyi niyet ve heyecanla açmıştık. Bu sevimsiz olay hepimizi üzdü” dedi.

Arbedeye karışanların polis ekipleri tarafından gözaltına alındığını da sözlerine ekleyen Başkan Köse, “Yayın evi sorumlusu da darp edilmiş maalesef. Burada hiçbir kötü niyet yoktur. Biz fark etseydik, bu konuda hassasiyeti göz önünde bulundurarak zaten müdahale ederdik. Burada hiç kimse de bizim milliyetçiliğimizi sorgulamasın” ifadelerinde bulundu.