DOLAR
19,4032
EURO
21,2751
ALTIN
1.252,26
BIST
5.012,34
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Ankara
Az Bulutlu
21°C
Ankara
21°C
Az Bulutlu
Salı Yağmurlu
17°C
Çarşamba Az Bulutlu
19°C
Perşembe Hafif Yağmurlu
18°C
Cuma Az Bulutlu
19°C

(Özel) Erzincan’a İtalyan gelin

PANDEMİ SÜRECİNDE KISITLAMALARIN KALKMASININ ARDINDAN ERZİNCAN BELEDİYESİ NİKÂH DAİRESİ, SON YILLARIN EN YOĞUN DÖNEMİNİ YAŞIYOR. BAŞVURULAR GEÇEN YILIN AYNI DÖNEMİNE GÖRE YÜZDE 65 ARTIŞ GÖSTERİRKEN, NİKÂH MEMURLARI ORTALAMA İKİ SAATTE BİR NİKÂH KIYIYOR. ERZİNCAN’A GELİN OLAN İTALYAN UYRUKLU KADININ DA NİKÂH AKDİ DUALARLA YAPILDI

(Özel) Erzincan’a İtalyan gelin
20.08.2021
A+
A-

Pandemi sürecinde kısıtlamaların kalkmasının ardından Erzincan Belediyesi nikâh dairesi, son yılların en yoğun dönemini yaşıyor. Başvurular geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 65 artış gösterirken, nikâh memurları ortalama iki saatte bir nikâh kıyıyor. Erzincan’a gelin olan İtalyan uyruklu kadının da nikâh akdi dualarla yapıldı.

1 Haziran tarihinden itibaren tüm Türkiye’de olduğu gibi Erzincan’da da nikâh dairelerinde, nikâh kıyım faaliyetleri başladı. Hayatlarını birleştirmek isteyen çiftler, nikâhlarını yaptırmak ve nikâh günlerini almak için belediye nikâh dairesinde yoğunluk oluşturuyor. Erzincan Belediyesi Nikâh Dairesi hafta içi en az 10 nikâh kıyarken bu sayı hafta sonları artabiliyor. Memurlar, akşamları salonlara da giderek çiftlerin mutluluklarına ortak olurken Erzincan Belediyesi Nikâh Dairesinde İtalyan gelin ve Türk damadın nikâh töreni renkli görüntülere sahne oldu. Türkçe konuşmayı bilmeyen gelin için nikâh salonuna getirilen tercüman memurun sorduğu soruyu İngilizce olarak geline sordu ve İngilizce yanıt aldı. Gerçekleşen nikâh merasiminde evlilik cüzdanını geline veren damadın dayısı ise “Fatmira artık bizim için Fatma oldu” diye konuştu.

Nikahı kıyılan çiftten Emre Şahin, “Uzun bir süreçti. Bu süreçten sonra tamamına erdirelim dedik, pandemi dolayısıyla bu mutlu günü bu güne kadar bekledik ama çok şükür bugün evlendik. Türkiye’de tanıştık, görüşme konuşma derken bugün de evlendik.” derken İtalyan gelin Fatmira Mehmeti ise İngilizce konuşarak çok mutlu olduğunu söyledi.

Öte yandan Erzincan Belediye Başkanı Bekir Aksun konuya ilişkin yaptığı açıklamada, “Gelmiş olduğumuz son noktada Erzincan’daki bu sürecin yansımaları elbette oldu. Bu yansımaların en başında da evliliklerde hissedildi. Evlilikler pandemi süreci içerisinde maalesef kısıtlamalardan dolayı yapılamadı. Ama bu kısıtlamalar kaldırıldığında belirli bir yoğunluk oluştu. Bu Erzincan’da daha çok hissedilir duruma geldi. Yüzde 65’lik bir artış sağlandı. Genelde her etkinlikte her zaman yanlarında olmaya çalıştık. Hemşerilerimiz daha açık alanları tercih ettiler. Nikâh töreni içinde belediyemizin nikâh salonu ve kültür müdürlüğümüzde bulunan nikâh salonlarını sıklıkla tercih ederek onlara bu hizmeti sunabilmenin gururunu yaşadık. Erzincan bu konularda hakikaten hazırlıklı olan bir şehirdi hala da dikkat eden ve aşılama noktasında da hemen hemen mavi kategoriye gelmiş bulunmaktayız. İnşallah en kısa sürede mavi kategoriye erişeceğiz, çok az bir sayı kaldı. Böylelikle de bizim risk oranımız düşmeye başladı, hastalık riskini azalttık ama yine de hemşerilerimden bu konuda maske, mesafe, temizlik kurallarına uymalarını, daha dikkatli olmalarını ve özellikle bu hastalığı, virüsü kapanların etrafa yaymaması için kendilerini mutlaka korumaya almaları gerektiğini buradan bir kere daha ifade etmek istiyorum.” ifadelerini kullandı.