DOLAR
19,4032
EURO
21,2751
ALTIN
1.252,26
BIST
5.012,34
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Ankara
Az Bulutlu
19°C
Ankara
19°C
Az Bulutlu
Çarşamba Az Bulutlu
20°C
Perşembe Hafif Yağmurlu
18°C
Cuma Az Bulutlu
17°C
Cumartesi Az Bulutlu
20°C

Otizm Destek Merkezi’nde öğretmen eğitimleri devam ediyor

AYDIN BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ, TÜRKİYE’NİN OTİZMLE İLGİLİ EN KÖKLÜ KURUMLARINDAN OLAN TOHUM OTİZM VAKFI İLE ORTAK ÇALIŞMA YÜRÜTMEYE DEVAM EDİYOR. BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ’NİN YENİ AÇILAN OTİZM DESTEK MERKEZİ’NDE GÖREV ALACAK OLAN ÖĞRETMENLERİN TOHUM OTİZM VAKFI’NIN UZMAN EĞİTMENLERİ TARAFINDAN ATÖLYE ÇALIŞMALARI İLE BAŞLAYAN HİZMET İÇİ EĞİTİMLERİ DEVAM EDİYOR.

Otizm Destek Merkezi’nde öğretmen eğitimleri devam ediyor
31.03.2021
A+
A-

Aydın Büyükşehir Belediyesi, Türkiye’nin otizmle ilgili en köklü kurumlarından olan Tohum Otizm Vakfı ile ortak çalışma yürütmeye devam ediyor. Büyükşehir Belediyesi’nin yeni açılan Otizm Destek Merkezi’nde görev alacak olan öğretmenlerin Tohum Otizm Vakfı’nın uzman eğitmenleri tarafından atölye çalışmaları ile başlayan hizmet içi eğitimleri devam ediyor.

Aydın Büyükşehir Belediyesi’nin 0-12 yaş aralığındaki çocukların eğitim alacağı Otizm Destek Merkezi’nde çalışmalar hızla sürüyor. 6 bireysel eğitim sınıfı, 1 spor salonu, 1 duyu terapi odası ve 1 konuşma terapisi odası yer alan merkezde çocuklara eğitim verecek olan eğitmenlerin atölye çalışmaları ve eğitimleri sürüyor. Tohum Otizm Vakfı eğitimcileriyle planlanan program doğrultusunda 0-12 yaş aralığındaki otizmli çocukların bilişsel, sosyal, duyusal ve fiziksel gelişimleri ve etkileşim temelli hareket etkinlikleri bireysel özel eğitimler ile desteklenecek.

Çocuk dostu belediyecilik anlayışıyla hareket ettiklerini ifade eden Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu, bu doğrultuda açtıkları Otizm Destek Merkezi’yle de otizmli çocukların yanlarında yer aldıklarını söyledi. Otizmin eğitimle üstesinden gelinebileceğinin altını çizen Başkan Çerçioğlu, “Otizm fark edildiği andan başlanacak eğitim, çocuklarımızın içlerindeki güzellikleri ortaya çıkarmak için olmazsa olmazdır. Otizm uzun ve masraflı aynı zamanda da bilinçli bir eğitimi gerektiriyor. Bu sebeple Otizm Merkezimizde sadece çocuklarımıza değil ailelerine de eğitimler vereceğiz. Asıl ve en önemli amacımız, toplumumuzun da otizmin konusunda bilinçlenmesi” şeklinde konuştu.