DOLAR
19,4032
EURO
21,2751
ALTIN
1.252,26
BIST
5.012,34
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Ankara
Az Bulutlu
21°C
Ankara
21°C
Az Bulutlu
Salı Yağmurlu
17°C
Çarşamba Az Bulutlu
19°C
Perşembe Hafif Yağmurlu
18°C
Cuma Az Bulutlu
19°C

Melikgazi Belediyesi ve TBB, Türkçe tabela için protokol imzalayacak

MELİKGAZİ BELEDİYESİ VE TÜRKİYE BELEDİYELER BİRLİĞİ (TBB) ARASINDA BELEDİYELER İÇİN İLAN VE REKLAM MATERYALLERİNİN KENT ESTETİĞİNİ GELİŞTİRECEK ŞEKİLDE DÜZENLENMESİ VE TABELALARDA TÜRKÇE’NİN GÜZEL KULLANIMI YARIŞMASI PROJELERİNİN GERÇEKLEŞMESİ İÇİN PROTOKOL İMZALANACAK.

Melikgazi Belediyesi ve TBB, Türkçe tabela için protokol imzalayacak
19.12.2021
A+
A-

Melikgazi Belediyesi ve Türkiye Belediyeler Birliği (TBB) arasında Belediyeler için İlan ve Reklam Materyallerinin Kent Estetiğini Geliştirecek Şekilde Düzenlenmesi ve Tabelalarda Türkçe’nin Güzel Kullanımı Yarışması Projelerinin gerçekleşmesi için protokol imzalanacak.

Yarışmayı kazanan belediye olarak TBB’den ödül aldıklarını söyleyen Melikgazi Belediye Başkanı Dr. Mustafa Palancıoğlu, “Cumhuriyet Mahallesi Kazancılar Caddesi ve Kumaşçılar Geçidi Sokak’ta projeyi uygulanacağız. Kazancılar Çarşısı içerisindeki 200 metrelik yol üzerindeki 106 adet dükkânın tabelalarının ve 1600 metrekarelik alandaki üst örtü ve zemin kaplama malzemelerinin yenilenmesi yapılacak. Alanda dil bütünlüğü olmayan tabela karmaşasının ve görüntü kirliliğinin giderilerek daha nezih bir alan oluşturmayı, tabelalarda Türkçe’nin güzel kullanılmasının sağlanması, çevre dükkân tabelalarının dönüşümü için örnek ve sürdürülebilir bir etki oluşturmak hedefindeyiz. Türkçe’nin yerinde doğru, kurallara uygun, açık, anlaşılır ve güzel bir şekilde kullanılmasını sağlamak istiyoruz. ’Belediyeler İçin İlan ve Reklam Materyallerinin Kent Estetiğini Geliştirecek Şekilde Düzenlenmesi ve Tabelalarda Türkçe’nin Güzel Kullanımı Yarışması’nda Türkiye Belediyeler Birliği’nden 500 bin TL ödül kazanmıştık. Şimdi protokol imzalayacağız. Melikgazi’mizi daha da güzelleştirmek ve turizm potansiyelini artırmak adına yapacağımız çalışmalarımızı aralıksız sürdüreceğiz” dedi.