DOLAR
19,4032
EURO
21,2751
ALTIN
1.252,26
BIST
5.012,34
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Ankara
Az Bulutlu
20°C
Ankara
20°C
Az Bulutlu
Cumartesi Parçalı Bulutlu
22°C
Pazar Az Bulutlu
24°C
Pazartesi Az Bulutlu
27°C
Salı Az Bulutlu
27°C

Marmaris’te palmiyeler Ulusal Egemenlik Caddesi’ni süsleyecek

MARMARİS BELEDİYESİ, YOL ÇALIŞMALARI VEYA FARKLI SEBEPLERLE BULUNDUKLARI YERLERDEN KALDIRILAN PALMİYELERİ İLÇENİN DEĞİŞİK NOKTALARINDA KULLANMAYA DEVAM EDİYOR. BELEDİYE SON OLARAK PALMİYELERİ ULUSAL EGEMENLİK CADDESİ ORTA REFÜJLERİNE DİKTİ. PALMİYELER CADDEYİ YEPYENİ BİR GÖRÜNÜME KAVUŞTURDU.

Marmaris’te palmiyeler Ulusal Egemenlik Caddesi’ni süsleyecek
17.12.2021
A+
A-

Marmaris Belediyesi, yol çalışmaları veya farklı sebeplerle bulundukları yerlerden kaldırılan palmiyeleri ilçenin değişik noktalarında kullanmaya devam ediyor. Belediye son olarak palmiyeleri Ulusal Egemenlik Caddesi orta refüjlerine dikti. Palmiyeler caddeyi yepyeni bir görünüme kavuşturdu.

Marmaris Belediyesi, tek bir ağaca bile zarar vermeme kararlığıyla ağaçlandırma ve yeşillendirme çalışmalarına aralıksız devam ediyor. Yol yapım, üst yapı veya bakım onarım çalışması yapılan yerlerde bulunan ağaçlar da kesilmek yerine başka noktalara naklediliyor. Geçtiğimiz aylarda yol yapım çalışmalarının yanı sıra birbirlerine çok yakın olduğundan veya elektrik tellerine değdiği için bulundukları yerden sökülen palmiyeler belediyenin serasına dikilmişti.

Daha sonra yapılan peyzaj projelerine göre ilçenin değişik noktalarında kullanılan palmiyeler son olarak Ulusal Egemenlik Caddesi’nde dikilmeye başlandı. Caddenin orta refüjündeki peyzaj çalışması kapsamında iş makineleri yardımıyla seradan sökülen palmiyeler caddeye getirildi. Yine iş makineleri yardımıyla açılan yerlere dikilen palmiyelerin dikilmeden önce budaması ve bakımı yapıldı. Park ve Bahçeler Müdürü Gizem Sevimli alana 29 adet palmiye dikileceğini söyledi.

Marmaris Belediyesi olarak ilçenin ağaçlandırılmasına büyük önem verdiklerini söyleyen Belediye Başkanı Mehmet Oktay, “Yeşil ile mavinin buluştuğu dünyanın incisi Marmaris’te hedefimiz yeşil alan oranını daha da yukarı çıkarmak. Aynı zamanda tek bir ağaca zarar vermeden yol, üst yapı, bakım onarım gibi çalışmaları yürütmek. Bu nedenle bu tarz çalışmaları yaptığımız yerlerde ağaç varsa onu kesmiyor, başka yerlere dikilmek üzere naklediyoruz. Bu çalışmamızda da nakli gerçekleşen 29 palmiye ağacını Ulusal Egemenlik Caddesi’ne dikiyoruz” dedi.