DOLAR
19,4032
EURO
21,2751
ALTIN
1.252,26
BIST
5.012,34
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Ankara
Hafif Yağmurlu
18°C
Ankara
18°C
Hafif Yağmurlu
Cumartesi Az Bulutlu
18°C
Pazar Az Bulutlu
20°C
Pazartesi Az Bulutlu
20°C
Salı Az Bulutlu
18°C

Maltepe’nin tek kurban pazarı bayrama hazır

MALTEPE’NİN TEK KURBAN PAZARI BAYRAMA HAZIR

Maltepe’nin tek kurban pazarı bayrama hazır
17.07.2021
A+
A-

Maltepe Belediyesi tarafından temizlenen, ilaçlanan ve denetimi yapılan kurbanlık hayvanların satıldığı ve kesimlerinin yapıldığı ilçenin tek kurban pazarı bayrama hazır hale getirildi. 21 büyükbaş, 7 küçükbaş çadırının bulunduğu Başıbüyük Kuyular Düzü Mevkii’nde kurulan pazarda yaklaşık bin 500 hayvan bulunuyor.

Maltepe Belediyesi Veteriner İşleri, Temizlik İşleri ve Zabıta Müdürlüğü tarafından denetimi yapılan ilçenin tek kurban pazarında ilaçlama gerçekleştirdi. Başıbüyük Kuyular Düzü Mevkii’nde kurulan ve içerisinde 21 büyükbaş, 7 küçükbaş hayvan çadırının bulunduğu alanda ’Simental’, ’Montofon’ ve yerli ırktan oluşan yaklaşık 600 büyükbaş ve 900 küçükbaş hayvan satılmayı bekliyor.

Hem hijyenik, hem uygun

Kurban Bayramı öncesi hijyenik denetimleri yapılan pazar alanının sorumlusu Ergün Yılmaz, her vatandaşı hijyenik ortamda kesim yapması için buraya davet etti. Yılmaz, “Halkımız burada istediği hayvanı bulabilir. Burada ülkemizin dört bir yanından gelen sağlıklı ve kesime hazır büyükbaş ve küçükbaş hayvanlarımız var. İsteyen vatandaşlarımız oldukça hijyenik ve uygun bir ortamda kesimlerini de gerçekleştirebilir. Sağ olsun belediyeden ekiplerimiz sorunlarımızla da ve alanın temizliğiyle de ilgileniyor” dedi.