DOLAR
32,5559
EURO
34,8781
ALTIN
2.429,59
BIST
9.722,09
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Ankara
Az Bulutlu
26°C
Ankara
26°C
Az Bulutlu
Perşembe Az Bulutlu
24°C
Cuma Az Bulutlu
25°C
Cumartesi Az Bulutlu
26°C
Pazar Az Bulutlu
24°C

Keçiören Belediye Başkanı Altınok: “Yaralılar arasında hamile bir kadın var”

ANKARA’NIN KEÇİÖREN İLÇESİNDE MEYDANA GELEN TÜP PATLAMASININ ARDINDAN ARKA KISMINDA GÖÇÜK OLUŞAN APARTMANIN YIKIM ÇALIŞMALARINI YERİNDE İNCELEYEN KEÇİÖREN BELEDİYE BAŞKANI TURGUT ALTINOK, “BİNANIN ÇÖKMESİNDEN DOLAYI ÖLÜYOR İNSANLAR. PATLAMADAN ZİYADE ENKAZIN ALTINDA KALDIKLARI İÇİN ÖLÜYORLAR” DEDİ.

Keçiören Belediye Başkanı Altınok: “Yaralılar arasında hamile bir kadın var”
19.11.2021
A+
A-

Ankara’nın Keçiören ilçesinde tüp patlamasının ardından göçük meydana gelen apartmanın yıkım çalışmalarını yerinde inceleyen Keçiören Belediye Başkanı Turgut Altınok, yaralılar arasında hamile bir kadının da bulunduğunu söyledi.

Keçiören ilçesi Bağlarbaşı Mahallesi’nde bulunan Onbirler Apartmanı’nda meydana gelen tüp patlaması sonucu 1’i çocuk 2 kişi hayatını kaybederken, 3’ü ağır 4 kişi ağır yaralanmıştı. Yaralılar hastanede tedavi altına alınırken, patlama sonrası arka kısmında göçüğün yaşandığı apartmanda yıkım işlemlerine başlandı. Keçiören Belediye Başkanı Turgut Altınok, çevre güvenliğinin sağlandığı ve tahliye işlemlerinin tamamladığı apartmanda ekiplerin kontrollü yıkım çalışmalarını yerinde inceledi. İHA muhabirine açıklamalarda bulunan Altınok, “Yaralıların travmaları var. Yaralılar arasında kırıkları olan, beyin kanaması olan var. Epey sıkıntılı bir süreç bekliyor. Hamile bir kadınımız var, ölen arkadaşımızın eşi” dedi.

Binada yıkım çalışmasının devam ettiğini belirten Altınok, “Biz binayı yıkıp kaldırıyoruz. Birkaç saat içerisinde burada bir şey kalmayacak. Bu bir gerçeği gösteriyor. Bu yığma binaların olduğu, eski yığma binalar. Betonarme olsa bu olmaz. Kolonlar var, çökmeden ölüyor insanlar patlamadan ziyade, enkazın altında kaldıkları için ölüyor insanlar. Biz patlamadan önce buraların tamamını kentsel dönüşüme almıştık. Ama Büyükşehir Belediye Başkanı veto etti. Biz meclis çoğunluğu ile tekrar geçirdik. Fakat mecliste dedi ki ’ben bunu dava ettireceğim.’ Halbuki plan rant planı değil. İnsanların insanca yaşayacağı bir plan. Yargıya gidiyor, yargı bu planı durduruyor. İnsan hayatından hiçbir şey önemli değil. 6 ay önce söyledim burada insanlar ölürse vebali ve sorumluluğu size ait diye. Acil kentin eskiyen dokusunda kentsel dönüşüm gerçekleştirilmelidir. Kendi tuzları kuru. Çok güzel binalarda ve sitelerde oturuyorlar. İnsanlarımızın hangi şartlarda yaşadığının farkında olmamız lazım. Bana göre potansiyel birçok insanımız tehdit ve tehlike altında. Sonra ah vah, tüh demenin bir faydası yok. Aynen böyle söyledim. Bugün Keçiören’de oldu, yarın İstanbul’da olur, İzmir’de olur, Bursa’da olur. Bu tür yapıların bir önce dönüştürülmesi lazım. Çevre ve Şehircilik Bakanlığımızın bu yetkileri belediyelerden alıp hızlı şekilde bunları yapması lazım” ifadelerini kullandı.