DOLAR
19,4032
EURO
21,2751
ALTIN
1.252,26
BIST
5.012,34
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Ankara
Az Bulutlu
23°C
Ankara
23°C
Az Bulutlu
Pazartesi Açık
27°C
Salı Az Bulutlu
26°C
Çarşamba Az Bulutlu
21°C
Perşembe Az Bulutlu
19°C

Karaman Gazeteciler Cemiyeti’nden gazetecilere yapılan saldırıya kınama

KARAMAN GAZETECİLER CEMİYETİ (KGC), TOPLANTI ÇIKIŞINDA GAZETECİLERE YAPILAN SALDIRIYI YAPTIĞI AÇIKLAMA İLE KINADI.

Karaman Gazeteciler Cemiyeti’nden gazetecilere yapılan saldırıya kınama
08.07.2021
A+
A-

Karaman Gazeteciler Cemiyeti (KGC), bir toplantı çıkışında gazetecilere yapılan saldırıyı kınadı.

Karaman Adliye Sarayı önünde okunan kınama mesajına saldırıya uğrayan gazeteciler ile meslektaşları da katıldı. Gazeteciler Cemiyeti Başkan Vekili Ali Güley, kendisinin de bulunduğu sırada yapılan saldırının asla kabul edilebilir olmadığını söyledi. Güley, kınama mesajında şunları kaydetti:

“İlimizde faaliyet gösteren meslektaşlarımıza zaman zaman yaptıkları haberlerden dolayı tehditler ve fiziki saldırılar gerçekleşiyordu. Bizler, gazeteciler olarak uzun zamandır bu tehditlere kulak tıkayıp işimizi doğru ve tarafsız yapmanın gayreti içinde olduk. Basın mensuplarının bu tehditlere pabuç bırakmamasını kabullenmeyen şer odakları, bir meslektaşımızın daha önce evini kurşunladılar. Aradan bir yıldan fazla süre geçmesine ve günümüz teknolojik imkânlarına karşın olayın halen çözüme kavuşmaması bu tarz saldırılara cesaret vermektedir. Önceki gün Lütfi Elvan Kongre Merkezi’ndeki belediye meclis toplantısını takip eden meslektaşlarımız da toplantı çıkışında saldırıya uğramıştır. Bu menfur saldırıyı orada bulunan yetkili ve yöneticiler film seyreder gibi seyretmiştir. Basın mensuplarına aralıklarla gerçekleştirilen planlı ve organize saldırıların bir an evvel aydınlatılması ve azmettiricilerinin tespit edilmesi en büyük arzumuzdur. Meslektaşlarımıza yapılan tehditlerin kayıtları adli mercilere teslim edilecektir. Meclis toplantısına bu şahısların ne maksatla katıldıkları toplantı sonunda ortaya çıkmıştır. Tehdit ve saldırı ile işimizi yapmamıza engel olmaya çalışanlar asla başarılı olamayacaklar. Karaman basını olarak hakikatleri yazmaya, gerçekleri kamuoyu ile paylaşmaya bundan sonra da devam edeceğiz. Basın mensuplarına yönelik kurşunlama ve diğer saldırı olaylarının çözüme kavuşması noktasında devlet büyüklerimizi göreve çağırıyoruz. Karaman Gazeteciler Cemiyeti olarak basın emekçilerine yapılan çirkin saldırıyı kınıyoruz. Meslektaşlarımızın haklarını her platformda korumaya devam edeceğiz. Israrla takipçisi olacağımız bu saldırıların aydınlatılması, faillerin ve azmettiricilerin hak ettikleri cezayı alması için mücadele edeceğiz. Menfur olaylar sonrası cemiyetimizi arayarak üzüntülerini bildiren ve yanımızda olacaklarını beyan eden milletvekillerimize, siyasi parti il başkanlarımıza, sivil toplum kuruluşu yöneticilerine ve hukukçularımıza teşekkür ederiz.”