DOLAR
19,4032
EURO
21,2751
ALTIN
1.252,26
BIST
5.012,34
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Ankara
Az Bulutlu
19°C
Ankara
19°C
Az Bulutlu
Pazartesi Az Bulutlu
21°C
Salı Hafif Yağmurlu
18°C
Çarşamba Az Bulutlu
19°C
Perşembe Çok Bulutlu
18°C

Karalar: “Kadınlarımızın her alanda güçlenmesi için çaba göstereceğiz”

ADANA BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ KADIN VE AİLE HİZMETLERİ DAİRE BAŞKANLIĞI TARAFINDAN DÜZENLENEN VE KENTTEKİ KAMU KURUMLARI İLE SİVİL TOPLUM KURULUŞLARINDAN 50 DOLAYINDAKİ KADIN TEMSİLCİNİN KATILDIĞI ‘YARINI PLANLAMAK VE İŞ BİRLİĞİ ALANLARI ARAMA TOPLANTILARI’NIN İLKİ GERÇEKLEŞTİRİLDİ.

Karalar: “Kadınlarımızın her alanda güçlenmesi için çaba göstereceğiz”
04.07.2021
A+
A-

Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar, “Kadınlarımızın her alanda güçlenmesi için çaba göstermeye devam edeceğiz” dedi.

Adana Büyükşehir Belediyesi Kadın ve Aile Hizmetleri Daire Başkanlığı tarafından düzenlenen ve kentteki kamu kurumları ile sivil toplum kuruluşlarından 50 dolayındaki kadın temsilcinin katıldığı ‘Yarını Planlamak ve İş Birliği Alanları Arama Toplantıları’nın ilki gerçekleştirildi.

Büyükşehir Belediyesi 75. Yıl Sanat Galerisi’nde yapılan toplantıya Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar ve Ceyhan Belediye Başkanı Hülya Erdem de katıldı. Moderatörlüğünü Prof. Dr. Gülşah Seydaoğlu’nun yaptığı toplantıda konuşan Başkan Karalar, “Sizlerin yanında olmaya geldik. Bizim desteğimizin sizinle olduğunun bilinmesini istedik. Adana Büyükşehir Belediyesi olarak her zaman kadınlarımızın yanındayız. Sosyal belediyecilik anlayışıyla yaptığımız bir çok işte kadınlarımızın güçlenmesini amaçladığımız görülüyor” dedi.

Toplantıya katılan Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Türkan Eşli de, Türkiye’de en güzel muhalefeti kadınların yaptığını ifade etti. Eşli kadınların kendi güçlerinin farkına varmaları gerektiğini söyledi.

Oturumun moderatörlüğünü yapan Prof. Dr. Gülşah Seydaoğlu da günümüzde kadınların kazanılmış haklarının kaybettirilmeye çalışıldığını, kadınların bu konuda dirençli olmaları gerektiğini ifade etti.

Büyükşehir Belediyesi Kadın ve Aile Hizmetleri Daire Başkanlığı’nın yeni kurulduğunu belirten Daire Başkanı Ayten Dolançay ise her konuda kadınlarla bir araya geleceklerini vurguladı.