DOLAR
19,4032
EURO
21,2751
ALTIN
1.252,26
BIST
5.012,34
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Ankara
Az Bulutlu
20°C
Ankara
20°C
Az Bulutlu
Perşembe Az Bulutlu
17°C
Cuma Az Bulutlu
19°C
Cumartesi Az Bulutlu
19°C
Pazar Yağmurlu
18°C

KADEM’den Edremit’teki kurtuluş günü törenindeki gösteri hakkında suç duyurusu

KADIN VE DEMOKRASİ DERNEĞİ (KADEM), BALIKESİR’İN EDREMİT İLÇESİNİN DÜŞMAN İŞGALİNDEN KURTULUŞ GÜNÜ TÖRENLERİNDEKİ GÖSTERİ HAKKINDA SAVCILIĞA SUÇ DUYURUSUNDA BULUNDU. SUÇ DUYURUSUNA İLİŞKİN AÇIKLAMA YAPAN AVUKAT CANAN SARI, “CUMHURİYET’İ VE ÖZGÜRLEŞMEYİ KADININ KIYAFETİ ÜZERİNDEN OKUMAYA DEVAM ETMEK EN BASİT İFADESİYLE İLKELLİKTİR. BU ÜLKEDEKİ MİLYONLARCA ÖRTÜLÜ KADINA HAYATI ZİNDAN EDEN, ONLARIN HAYALLERİNİ ÇALAN TAM DA BU ZİHNİYETTİR” DEDİ.

KADEM’den Edremit’teki kurtuluş günü törenindeki gösteri hakkında suç duyurusu
10.09.2021
A+
A-

Kadın ve Demokrasi Derneği (KADEM), Balıkesir’in Edremit ilçesinin düşman işgalinden kurtuluş günü törenlerindeki gösteri hakkında savcılığa suç duyurusunda bulundu. Suç duyurusuna ilişkin açıklama yapan avukat Canan Sarı, “Cumhuriyet’i ve özgürleşmeyi kadının kıyafeti üzerinden okumaya devam etmek en basit ifadesiyle ilkelliktir. Bu ülkedeki milyonlarca örtülü kadına hayatı zindan eden, onların hayallerini çalan tam da bu zihniyettir” dedi.

KADEM, Balıkesir’in Edremit ilçesinin düşman işgalinden kurtuluşu nedeniyle ilçe belediyesi ve Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği Edremit Şubesi tarafından düzenlenen gösteri hakkında Edremit Cumhuriyet Başsavcılığı’na gönderilmek üzere İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı’na suç duyurusunda bulundu. Suç duyurusunun ardından Çağlayan’daki İstanbul Adalet Sarayı önünde KADEM adına açıklama yapan Hukuk Kurulu Başkanı avukat Canan Sarı, törenin skandal bir gösteriye sahne olduğunu vurgulayarak, “Bu sözde özgürlük gösterisinde çarşaflı bir Türk kadını diz çöktürülerek zincire vurulmuş, ardından zincirden ve çarşaftan kurtularak özgürleştiği mesajı verilmiştir. Türk halkının topyekûn verdiği özgürlük mücadelesini kadınların çarşaftan kurtulmasıyla anlatan bu sakil gösteri, vatan uğruna canını veren şehitlerimize ve Türk kadınına hakarettir. Türk halkı, özgürlük mücadelesini inanç ve değerlere karşı değil, bu değerleri hedef alan düşmana karşı vermiştir. Cumhuriyet’i ve özgürleşmeyi kadının kıyafeti üzerinden okumaya devam etmek en basit ifadesiyle ilkelliktir. Bu ülkedeki milyonlarca örtülü kadına hayatı zindan eden, onların hayallerini çalan tam da bu zihniyettir. Gerçek bir özgürleşme için kendisi gibi düşünüp yaşamayan insanları hor görüp aşağılayan bu çağdışı zihniyetin ortadan kalkması şarttır” ifadelerini kullandı.

“Özgürlüğü örtünmemek zanneden bu zihniyete karşı mücadelede kararlıyız”

Toplumsal barışın sağlanmasının köhne zihniyetin saygı duyma eşiğini aşmasıyla mümkün olabileceğini söyleyen Sarı, “Unutulmamalıdır ki bugün bu topraklarda esaret altında yaşamıyorsak, bunu, çarşafıyla cepheye mermi taşıyan, yeri geldiğinde omuz omuza çarpışan Nene Hatunlara, Kara Fatmalara, Şerife Bacılara borçluyuz. Özgürlüğü örtünmemek zanneden, çağdaşlığı örtülü kadınlara hakarette arayan bu zihniyete karşı KADEM olarak bizler, Türk devletinin esaslarını, Türk milletinin hassas değerlerini aşağılayan, toplumu ayrıştıran, ötekileştiren ve halk arasında kin ve nefret tohumları eken kişi ve kurumlarla mücadelede kararlıyız. Başta Edremit Belediyesi ve Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği Edremit Şubesi olmak üzere bu hakaret ve aşağılamada payı olan herkesten yargı önünde hesap sorulması için az önce suç duyurusunda bulunduk. İlerleyen süreçte de olayın takipçisi olacağız’’ şeklinde konuştu.