DOLAR
19,4032
EURO
21,2751
ALTIN
1.252,26
BIST
5.012,34
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Ankara
Yağmurlu
20°C
Ankara
20°C
Yağmurlu
Cuma Az Bulutlu
21°C
Cumartesi Açık
22°C
Pazar Az Bulutlu
23°C
Pazartesi Az Bulutlu
27°C

İzmir’de flamingoların toplu ölümü endişe uyandırdı

İZMİR’İN ÖZELLİKLE ÇİĞLİ İLÇESİNDE YAŞAYAN VE İLÇENİN SEMBOLÜ OLAN FLAMİNGOLARIN BAYRAKLI SAHİLİNDEKİ TOPLU ÖLÜMÜ ENDİŞE UYANDIRDI.

İzmir’de flamingoların toplu ölümü endişe uyandırdı
27.03.2021
A+
A-

İzmir’in özellikle Çiğli ilçesinde yaşayan ve ilçenin sembolü olan flamingoların Bayraklı sahilindeki toplu ölümü endişe uyandırdı.

Sahilde telef olmuş halde bulunan 9 flamingo, Çiğli Belediyesi ekipleri tarafından toplandı.

İzmir’in Bayraklı ilçesinde, telef olmuş halde 9 flamingo sahildeki vatandaşlar tarafından bulundu. Flamingoların bulunmasının ihbar edilmesi üzerine bölgeye belediye ekipleri sevk edildi. Özellikle Çiğli ilçesinde bulunan İzmir Kuş Cenneti bölgesinde yaşayan flamingoların toplu ölümü sebebiyle Çiğli Belediyesi Veteriner İşleri Müdürlüğü ve İzmir Büyükşehir Belediyesi ekipleri sahile geldi.

’9 flamingonun bu bölgede telef olması normal değil’

Meydana gelen olay hakkında Çiğli Belediyesi Veteriner İşleri Müdürlüğü Koordinatörü Ürgen Tepe açıklama yaptı. 9 flamingonun bu bölgede aynı şekilde telef olmasının normal bir durum olmadığının altını çizen Tepe, “Bugün Bayraklı sahilinde gördüğümüz bu manzara bizi oldukça şaşırttı. İlk veriler flamingoların zehirlendiğine yönelikti ama bizim yaptığımız incelemede zehirlenme değil, bir doğa olayı ya da radyoaktivite olabileceği üzerinde duruyoruz. Belki elektrik çarpması da olabilir. Flamingoların 9’unun birden bu bölgeye düşmesi, hayatın olağan akışına aykırı bir durum. İzmir Büyükşehir Belediyesi de bu durumla ilgili çalışma yapacaktır. Kesin ölüm nedenleri de yapılacak bu çalışmanın ardından netleşir” sözlerine yer verdi.

Telef olan 9 flamingo, yapılan incelemenin ardından İzmir Büyükşehir Belediyesi Veteriner İşleri Müdürlüğüne götürüldü.

ETİKETLER: