DOLAR
19,4032
EURO
21,2751
ALTIN
1.252,26
BIST
5.012,34
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Ankara
Az Bulutlu
19°C
Ankara
19°C
Az Bulutlu
Pazartesi Az Bulutlu
21°C
Salı Yağmurlu
16°C
Çarşamba Az Bulutlu
19°C
Perşembe Çok Bulutlu
17°C

İki katlı evin çökme sebebi belli oldu

KIRIKKALE’DE KULLANILMAYAN İKİ KATLI EVİN ÇÖKME NEDENİNİN İNŞAATTAN KAYNAKLANDIĞI İDDİA EDİLDİ. ÇÖKEN BİNANIN YANINDAKİ İKİ KATLI EVDE OTURAN 4 KİŞİ DE TAHLİYE EDİLDİ.

İki katlı evin çökme sebebi belli oldu
28.12.2021
A+
A-

Kırıkkale’de kullanılmayan iki katlı evin çökme sebebinin inşaattan kaynaklandığı iddia edildi. Çöken binanın yanındaki iki katlı evde oturan 4 kişi de tahliye edildi.

Olay, dün gece saatlerinde Kırıkkale’de Tepebaşı Mahallesi Köprüler Caddesi üzerinde meydana geldi. Edinilen bilgiye göre, dün gece saatlerinde İsmail Ölmez’e ait kullanılmayan iki katlı ev bir anda çöktü. Enkaz alanına dönüşen alanda AFAD, polis ve zabıta ekipleri tarafından inceleme başlatıldı. Ekipler tarafından yapılan çalışmalar neticesinde, binada kimsenin olmadığı belirtildi. İddiaya göre, binanın hemen yanında bulunan inşaat çalışmasından dolayı kaynaklandığı tespit edildi. Çöken binanın hemen yanında bulunan iki katlı evde yaşayan 4 kişi de tahliye edildi.

Kırıkkale Valisi Bülent Tekbıyıkoğlu, İHA muhabirine yaptığı açıklamada, çöken binanın boş olduğunu değerlendirerek, can kaybının ve yaralanan kişinin olmadığını söyledi.

Türkiye çapında İçişleri Bakanlığı koordinesinde metruk binalarla ilgili çalışmaların devam ettiğini dile getiren Tekbıyıkoğlu, “Tehlike oluşturabilecek veya suça konu olabilecek metruk binalar tespit ediliyor. Bunların ilk aşamada sahiplerine ulaşıp tadilatı yönünde konuşmalar veya yönlendirmeler yapılıyor. Eğer bir tadilat ile buraların güçlendirilmesi veya güvenli hale getirilmesi söz konusu değilse tarafımızca belediyeler ile iş birliği halinde yıkılıyor” dedi.

Tekbıyıkoğlu, “Çöken binanın suça konu olan bir yer değildi. Yakınında yapılan bir başka inşaat münasebetiyle hassasiyeti artıp gece saatlerinde çöktü. Çok şükür ki kimse yaralanmadı, kimse canını kaybetmedi. Bizim bu konudaki ilimizdeki bu çalışmalarımız hızlı bir şekilde devam ediyor. Suça konu olabilecek binaları da yıkıyoruz” diye konuştu.