DOLAR
19,4032
EURO
21,2751
ALTIN
1.252,26
BIST
5.012,34
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Ankara
Az Bulutlu
21°C
Ankara
21°C
Az Bulutlu
Salı Yağmurlu
17°C
Çarşamba Az Bulutlu
19°C
Perşembe Hafif Yağmurlu
18°C
Cuma Az Bulutlu
19°C

Hakkari’de kayak sezonu açıldı

HAKKARİ MERGA BÜTEN KAYAK MERKEZİNDE DÜZENLENEN TÖRENLE KAYAK SEZONU AÇILDI.

Hakkari’de kayak sezonu açıldı
25.12.2021
A+
A-

HAKKARİ (İHA) – Hakkari Merga Büten Kayak Merkezinde düzenlenen törenle kayak sezonu açıldı.

Kent merkezinden 12 kilometre mesafede bulunan kayak merkezinde yapılan törene Hakkari Valisi ve Belediye Başkan Vekili İdris Akbıyık, Vali Yardımcısı Tevfik Kumbasar, Cumhuriyet Başsavcısı Bayram Örenci, İl Jandarma Komutanı Tuğgeneral Ahmet Kavukçu, Gençlik ve Spor İl Müdürü Emin Yıldırım ile sporcular ve vatandaşlar katıldı. 2 bin 700 rakımlı zirvede kayakçıların getirdiği Türk bayrağını Vali İdris Akbıyık öperek teslim aldı. Burada basın mensuplarına açıklamada bulunan Vali Akbıyık, bugün itibariyle kayak sezonunu açtıklarını belirterek, “Türkiye’de en fazla kar Merga Bütan Kayak Merkezinde var. Tüm Türkiye’ye ve kayakçılara hayırlı olsun. Kayak merkezimizi bu yıl yenileyerek sezona giriyoruz. Her yıl pisti uzatıyoruz ve 6 bin metreye çıkarttık. Bir dahaki kar yağışında pistin tamamına açacağız. Bu yıl 50 yataklı ve 120 yataklı 5 yıldızlı otel ayarında kayak merkezi otelimizi yaptık. Burada yapılacak olan ulusal ve uluslararası müsabakalarda ve yaz sezonunda da sporcuların kamp yapabilecekleri önemli bir barınma yeri olacak. Bu otel ve pistlerimizin yapımında Sanayi ve Teknoloji ile Gençlik ve Spor bakanlıklarıyla Doğu Anadolu Kalkınma Ajansının büyük destekleri var. Tabi ki Hakkari Valiliği ve İl Özel İdaresinin emek ve gayretleri ile yapılmıştır. Hakkari’de her alanda belediye, eğitim, sağlık ve sporda büyük bir gelişim ve dönüşüm var. Hakkari tarihi günler yaşıyor. Hakkari kayak dalında Türkiye şampiyonlarını çıkartmaya devam ediyor” dedi.

Vali Akbıyık, daha sonra 2 bin 700 rakıma çıkarak kayakçılarla birlikte kaydı.

Kayak merkezine gelen aileler ise çocukları ile birlikte kaymanın keyfini yaşadı. Hakkarili bir genç kız ise şarkı seslendirerek herkesi kayak merkezine davet etti.