DOLAR
19,4032
EURO
21,2751
ALTIN
1.252,26
BIST
5.012,34
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Ankara
Az Bulutlu
19°C
Ankara
19°C
Az Bulutlu
Çarşamba Az Bulutlu
20°C
Perşembe Yağmurlu
18°C
Cuma Az Bulutlu
16°C
Cumartesi Az Bulutlu
20°C

Genç mimarlar Esenyurt için tasarlıyor

ESENYURT BELEDİYESİ, YENİ BELEDİYE MEYDANINDA HER KESİMİN KULLANABİLECEĞİ ALANLAR TASARLAMAK İÇİN MİMARLAR ODASI’YLA BİRLİKTE “GENÇ MİMARLAR TASARLIYOR ESENYURT GELİŞİYOR” ADLI ONLİNE ATÖLYE ÇALIŞMASI BAŞLATTI.

Genç mimarlar Esenyurt için tasarlıyor
15.07.2021
A+
A-

Esenyurt Belediyesi, yeni belediye meydanında her kesimin kullanabileceği alanlar tasarlamak için Mimarlar Odası’yla birlikte “Genç Mimarlar Tasarlıyor Esenyurt Gelişiyor” adlı online atölye çalışması başlattı.

Esenyurt Belediyesi ve Mimarlar Odası Trakya Büyükkent Bölge Temsilciliği, genç mimarları ve öğrencileri teşvik etmek amacıyla öğrenci ve yeni mezunların katılabileceği online atölye düzenliyor. Atölyede, pandemi nedeniyle okullarından uzak kalan öğrenciler ve mesleğe yeni başlayan mimarlar, yeni belediye meydanı için her kesime hitap eden projeler üretecek. Beğenilen projeler, atölye sonrasında uygulamaya konularak tüm vatandaşların kullanabileceği modern bir meydan oluşturulacak.

“Amacımız, mimarlık öğrencilerine mesleki katkı sağlamak”

Esenyurt Belediyesi Strateji Geliştirme Müdürlüğünde görevli Mimar İnan Tokay, “Mimarlar Odası ile birlikte düzenlemiş olduğumuz ‘Genç Mimarlar Tasarlıyor Esenyurt Gelişiyor’ adlı online atölye çalışmalarımız; öğretim görevlisi mimar hocalarımızla ve farklı üniversitelerden katılımcı genç mimarlarla devam ediyor. Atölyeye konu olan proje alanı, belediye binamızın hemen yanı başında yer alan alt geçidin üzerindeki meydandır. Atölyemizin amacı, yolun alta alınması sonucu oluşan kent meydanının kamusallığını artırmaya yönelik fikirler elde etmek ve pandemi sürecinde okullarından uzak kalan mimarlık öğrencilerine mesleki katkı sağlamak. Bu doğrultuda meydan nedir, nasıl olmalı, her türden kullanıcıya ait kılınabilir mi, ekolojik ve sürdürülebilir çerçevede proje alanıyla çevresini nasıl birlikte değerlendirebiliriz, gibi sorulara cevap arıyoruz” dedi.