DOLAR
19,4032
EURO
21,2751
ALTIN
1.252,26
BIST
5.012,34
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Ankara
Az Bulutlu
21°C
Ankara
21°C
Az Bulutlu
Salı Yağmurlu
17°C
Çarşamba Az Bulutlu
19°C
Perşembe Hafif Yağmurlu
18°C
Cuma Az Bulutlu
19°C

Gemlik’te temizlik işlerinde büyük tasarruf dönemi

GEMLİK BELEDİYESİ’NE BÜYÜK ORANDA TASARRUF İMKÂNI SAĞLAYACAK KATI ATIK TRANSFER İSTASYONU, CİHATLI’DA FAALİYETE GEÇTİ.

Gemlik’te temizlik işlerinde büyük tasarruf dönemi
15.03.2021
A+
A-

Gemlik Belediyesi’ne büyük oranda tasarruf imkânı sağlayacak Katı Atık Transfer İstasyonu, Cihatlı’da faaliyete geçti.

Gemlik Belediyesi tarafından yapımı tamamlanan Temizlik İşleri Müdürlüğü Katı Atık Transfer İstasyonu hizmete başladı. Cihatlı Mahallesi’nde kurulan istasyonda Gemlik’te toplanan çöp, Bursa Büyükşehir Belediyesi’nin araçları ile Hamitler Döküm Alanı’na taşınacak. Daha önceki uygulamada ilçede toplanan atık, Gemlik Belediyesi’nin imkanları ile 80 kilometre yol yapılarak Hamitler’e taşınıyordu. Cihatlı Katı Atık Transfer Merkezi’nde toplanan atık buradan Bursa’ya taşınacak. Böylece Gemlik Belediyesi araçları her gün kilometrelerce yol yapmaktan kurtularak temizlik işlerinde büyük tasarruf sağlanacak. Gemlik Belediye Başkanı Mehmet Uğur Sertaslan, transfer istasyonunun hizmete girmesi ile Gemlik Belediyesi’nin her yıl en az 3 milyon lira tasarruf edeceğini söyledi.

İstasyonun açılışında konuşan Başkan Sertaslan, Katı Atık Transfer Merkezi’nin 16 yıldır yapılması gereken, gecikmiş bir iş olduğuna dikkat çekerek, kullanıma açılmasındaki desteğinden dolayı Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş’a teşekkür etti. Başkan Sertaslan programda şöyle konuştu: “Bu tesisi Gemlik Belediyesi olarak kendi imkânlarımızla yaptık. Daha önce ilçemizde toplanan katı atık, her gün bizim araçlarımızla Bursa’ya taşınıyordu. Artık Gemlik’teki atıklar burada araçlara yüklenerek Hamiter’e gönderilecek. Bizim araçlarımız 40 kilometre gidiş, 40 kilometre geliş olmak üzere her gün 80 kilometre yol yapıyordu. Artık bizim bu yolu kat etmemize gerek kalmayacak. Araçlarımız her gün Hamitler’e gitmeyecek. Böylece belediyemiz yılda en az 3 milyon lira tasarruf etmiş olacak. Ayrıca Orhangazi Belediyemiz de istasyonumuzdan faydalanacak ve yılda 6-7 milyon lira kamunun cebinde kalmış olacak” dedi.

Orhangazi Belediye Başkanı Bekir Aydın ise Büyükşehir ve Gemlik belediyelerine teşekkür etti.