DOLAR
19,4032
EURO
21,2751
ALTIN
1.252,26
BIST
5.012,34
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Ankara
Az Bulutlu
19°C
Ankara
19°C
Az Bulutlu
Pazartesi Az Bulutlu
21°C
Salı Çok Bulutlu
16°C
Çarşamba Az Bulutlu
20°C
Perşembe Çok Bulutlu
19°C

Gaziosmanpaşa’da vatandaşlar Bulgaristan’daki seçimler için sandık başına gitti

İSTANBUL’DA GAZİOSMANPAŞA BELEDİYESİ, BULGARİSTAN’DA YAPILAN SEÇİMLER İÇİN OY KULLANAN YAŞLILAR BAŞTA OLMAK ÜZERE VATANDAŞLARI EVLERİNDEN ARAÇLARLA OKULA TAŞIDI. BELEDİYENİN MOBİL BÜFESİNDE SEÇMENLERE ÇAY VE KAHVE İKRAMI YAPILDI.

Gaziosmanpaşa’da vatandaşlar Bulgaristan’daki seçimler için sandık başına gitti
14.11.2021
A+
A-

İstanbul’da Gaziosmanpaşa Belediyesi, Bulgaristan’da yapılan seçimler için oy kullanan yaşlılar başta olmak üzere vatandaşları evlerinden araçlarla okula taşıdı. Belediyenin mobil büfesinde seçmenlere çay ve kahve ikramı yapıldı.

Bulgaristan’da yapılan cumhurbaşkanlığı ve milletvekili seçimleri için Gaziosmanpaşa’da da çifte vatandaşlık sahibi Türkler sabah saat 07.00 itibarıyla Kadri Yörükoğlu Okulu’nda sandık başına gitti. İlçede 3 bin 600 seçmen bulunurken, Gaziosmanpaşa Belediyesi oy kullanan yaşlılar başta olmak üzere vatandaşları evlerinden araçlarla okula taşıdı. Okul bahçesinde ise belediyenin mobil büfesinde seçmenlere çay ve kahve ikramı yapıldı.

Oy kullanmaya gelen bir vatandaş, “İlk defa Türk bir cumhurbaşkanı adayımız var. Biz bu arkadaşımıza büyük bir destek vereceğiz. İnşallah kazanacağız” dedi.

Oy kullanmaya gelen başka bir vatandaş ise, “Biz o ülkeye Bulgarlardan daha fazla hizmet verdik. Ve bir Türk’ün de cumhurbaşkanı olma hakkı vardır” diye konuştu.

Türkan Sevinç, “Bu seçimin burada ve Bulgaristan’da yaşayan Türkler için hayırlı olmasını diliyorum. İlk defa bir Türk cumhurbaşkanı adayı oldu. İnşallah hepimiz için güzel olur” ifadelerini kullandı.