DOLAR
19,4032
EURO
21,2751
ALTIN
1.252,26
BIST
5.012,34
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Ankara
Yağmurlu
20°C
Ankara
20°C
Yağmurlu
Cuma Az Bulutlu
21°C
Cumartesi Açık
22°C
Pazar Az Bulutlu
23°C
Pazartesi Az Bulutlu
27°C

Gaziosmanpaşa’da afet ve acil durum yönetim merkezi açıldı

GAZİOSMANPAŞA’DA AFET VE ACİL DURUM YÖNETİM MERKEZİ DÜZENLENEN TÖRENLE HİZMETE AÇILDI. AFET VE ACİL DURUM YÖNETİM MERKEZİ’NDE KAMERALAR VASITASIYLA GAZİOSMANPAŞA’NIN TÜM SOKAKLARINI 24 SAAT BOYUNCA GÖZLEMLENEREK, OLUMSUZLUKLARA ANINDA MÜDAHALE EDİLMESİ SAĞLANACAK.

Gaziosmanpaşa’da afet ve acil durum yönetim merkezi açıldı
06.10.2021
A+
A-

Gaziosmanpaşa’da Afet ve Acil Durum Yönetim Merkezi düzenlenen törenle hizmete açıldı. Afet ve Acil Durum Yönetim Merkezi’nde kameralar vasıtasıyla Gaziosmanpaşa’nın tüm sokaklarını 24 saat boyunca gözlemlenerek, olumsuzluklara anında müdahale edilmesi sağlanacak.

Gaziosmanpaşa’da deprem, yangın, sel gibi doğal afetler ile acil durumlara müdahalenin tek merkezden koordine edilmesi için kurulan Afet ve Acil Durum Yönetim Merkezi hizmete açıldı. Gaziosmanpaşa belediyesi tarafından yapımı tamamlanan Afet ve Acil Durum Yönetim Merkezi’nde 24 saat boyunca tüm sokaklar kameralarla izlenerek yaşanacak olumsuzluklara anında müdahale edilecek. Düzenlenen programda Gaziosmanpaşa belediyesi arama kurtarma ekibi ve uzman ekipler tarafından eğitim verilerek her mahallede oluşturulan toplamda 120 afet gönüllüsü, depremde ağır hasar alan bir binada arama kurtarma tatbikatı yaptı. Tatbikatı Gaziosmanpaşa Belediye Başkanı Hasan Tahsin Usta, kameralardan inceledi. Afet ve Acil Durum Yönetim Merkezi açılışına katılan Gaziosmanpaşa Belediye Başkanı Hasan Tahsin Usta, burada açıklamalarda bulundu.

Son zamanlarda deprem ve yangınlar gibi büyük afetler yaşandığını dile getiren Usta, “Hiçbir zaman unutulmayan doğal yapıdan kaynaklı binaların sallantısından kaynaklı bir deprem söz konusu. İstanbul da bir deprem kuşağı üzerinde bulunuyor. Her ne kadar zemin sağlam olsa da binaların dayanıksız olması yaşlanmış olması depremi işaret ediyor. Bu anlamda deprem afet gibi durumlarda müdahale edebilmek, yönetebilmek adına, aynı zamanda dayanıksız binaları tespit edebilmek düşüncesiyle bir afet koordinasyon merkezini hizmete açtık. Teknolojik anlamda gerek donanım ve ekipmanla olası afet durumlarına müdahale etmek, ilçemizde ya da başka bir yerde gelişen afet durumunda destek olmak istiyoruz. Sadece yönetmekle yeterli değil, şehrimizde bulunan bütün binaların depreme dayanıklılığını tespit etmek, depreme dayanıklı olmayanlarla ilgili vatandaşlara iletişime geçerek yıkımlarını sağlamak ve dayanıklı binalar inşaa etmek maksadıyla burayı aktif hale getirdik. İnşallah kullanmaya ihtiyaç olmaz diyelim” diye konuştu.