DOLAR
32,3433
EURO
35,1097
ALTIN
2.308,93
BIST
9.079,97
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Ankara
Az Bulutlu
21°C
Ankara
21°C
Az Bulutlu
Cuma Parçalı Bulutlu
23°C
Cumartesi Açık
24°C
Pazar Açık
24°C
Pazartesi Az Bulutlu
25°C

Gaziemir’de yağmur teyakkuzu

GAZİEMİR BELEDİYESİNİN ACİL MÜDAHALE EKİBİ, KENTİ ETKİSİ ALTINA ALAN YAĞIŞLARIN OLUŞTURDUĞU OLUMSUZLUKLARA MÜDAHALE EDEREK, SORUNLARI BÜYÜMEDEN ÇÖZÜYOR.

Gaziemir’de yağmur teyakkuzu
14.12.2021
A+
A-

Gaziemir Belediyesinin Acil Müdahale Ekibi, kenti etkisi altına alan yağışların oluşturduğu olumsuzluklara müdahale ederek, sorunları büyümeden çözüyor.

Gaziemir Belediyesinin her vardiyada 50 personelden oluşan acil müdahale ekibi, etkili olan şiddetli sağanak yağmur nedeniyle yaşanan olumsuzluklara müdahale etmek ve yurttaşların ihtiyaçlarını karşılamak için cuma gününden bu yana aralıksız olarak çalışmalarını sürdürüyor. Teyakkuza geçen Fen İşleri, Park ve Bahçeler ile Temizlik İşleri Müdürlükleri’nde görevli ekipler, sağanak yağışların yol açtığı olumsuzluklara anında müdahale ederek sorunları büyümeden çözüyor.

Vatandaşlardan gelen yardım taleplerine anında cevap veren ekipler, ilçenin sokaklarını gezerek gördükleri sorunlara müdahale ediyor. Tıkanan rögar kapaklarını açan, ızgaraları temizleyen ekipler, yağmur suyunun tahliye olmasının önündeki engelleri kaldırarak su baskınlarının da önüne geçiyor. Yollarda oluşan su birikintilerinin önünü açarak suların akıp gitmesini sağlayan ekipler, yağmurun yollarda biriktirdiği atık ve çamurları da temizliyor. Ekipler, aşırı yağış nedeniyle yollarda meydana gelen bozulmalara da anında müdahale ederek, olması muhtemel can ve mal kayıplarının önüne geçiyor. 24 saat aralıksız çalışan ekipler, yağmurdan kaynaklanan olumsuzluklara karşı mücadele etmeye devam ediyor.

24 saat çalışma

Meteorolojinin yaptığı sağanak yağmur uyarılarını dikkate alarak teyakkuza geçtiklerini dile getiren Gaziemir Belediye Başkanı Halil Arda, belediye ekiplerinin cuma gününden itibaren yağmurun oluşturduğu olumsuzlukları gidermek için aralıksız çalıştığını söyledi. Başkan Halil Arda, “Sel ve su baskınlarıyla mücadele için kurduğumuz Acil Durum Müdahale Ekiplerimiz, yağmurun yol açtığı sorunlara yerinde müdahale ediyor. Ekiplerimiz, sorunlara anında müdahale ederek sel ve su baskınlarının önüne geçiyor. Acil Durum Müdahale Ekiplerimiz, oluşabilecek su baskınlarından vatandaşlarımızı korumak için sel riski geçene kadar tüm teçhizatlarıyla hazır durumda, görev başında olacak. İhtiyaç duyan yurttaşlarımız 999 0 251 numaralı telefondan bize ulaşabilirler” diye konuştu.