DOLAR
19,4032
EURO
21,2751
ALTIN
1.252,26
BIST
5.012,34
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Ankara
Az Bulutlu
21°C
Ankara
21°C
Az Bulutlu
Salı Yağmurlu
17°C
Çarşamba Az Bulutlu
19°C
Perşembe Hafif Yağmurlu
18°C
Cuma Az Bulutlu
19°C

Gaziemir’de kafesler artık daha konforlu

GAZİEMİR BELEDİYESİ, VETERİNER İŞLERİ MÜDÜRLÜĞÜNDE BULUNAN TÜM KAFESLERİ YENİLERİYLE DEĞİŞTİRDİ. SOKAKTA TESPİT EDİLEN HASTA HAYVANLARIN TEDAVİ EDİLDİĞİ ALANDAKİ KAFESLER TUVALETLİ VE YATAKLI HALE GETİRİLDİ.

Gaziemir’de kafesler artık daha konforlu
23.12.2021
A+
A-

Gaziemir Belediyesi, Veteriner İşleri Müdürlüğünde bulunan tüm kafesleri yenileriyle değiştirdi. Sokakta tespit edilen hasta hayvanların tedavi edildiği alandaki kafesler tuvaletli ve yataklı hale getirildi.

Gaziemir Belediyesi Veteriner İşleri Müdürlüğü ekipleri, ilçedeki sokak canlarının bakım ve tedavilerini üstlenirken onların daha sağlıklı koşullarda tedavi olması için de çalışmalarını sürdürüyor. Çalışmalar kapsamda, bakım ve tedavileri yapılan kedilerin gözetim sürecinde tutulduğu tüm kedi bakım kafesleri yenilendi. Tedavisi yapılan kedilerin iyileşme sürecini daha konforlu ortamda geçirmeleri için yenilenen kafeslerde, tuvalet ve yataklar yer alıyor. Kedi bakım kafeslerinin yenilenmesiyle, yatarak tedavi olan sokak hayvanlarının daha hızlı iyileşme sağladığı tespit edildi.

Veteriner İşleri Müdürlüğü bünyesinde yürüttükleri çalışmalar kapsamında sokak hayvanlarının her türlü ihtiyaçlarını karşıladıklarını dile getiren Gaziemir Belediye Başkanı Halil Arda, “Can dostlarımızın tedavisini yaptığımız ameliyathane, laboratuvar ve muayene odalarının teçhizatlarını düzenli olarak yenileyerek hizmet kalitemizi yükseltiyoruz. Bu kapsamda tedavisini yaptığımız kedilerin iyileşme sürecini geçirdikleri kedi bakım kafeslerini yeniledik. Yeni kafesler sayesinde sokak canları tedavi süreçlerini daha rahat ve hijyenik bir ortamda geçiriyor” diye konuştu.

Dört dörtlük hizmet

İnsan, çevre ve toplum sağlığının korunması için çalışmalarını yürüten Gaziemir Belediyesi, veterinerlik hizmetleri kapsamında sokak hayvanlarının her türlü sağlık ve bakım gibi rehabilitasyon işlemlerini yapıyor. Sokak hayvanlarının kısırlaştırma, salgın hastalıklara karşı aşılama, sahiplendirme, kimliklendirip kayıt altına alma, barındırma, tedavi gibi tüm ihtiyaçlarını karşılayan hizmetler veren belediye, bünyesindeki klinikte hayvanların ameliyatlarını da yapabiliyor. Bu hizmetlerin yanı sıra belediye, farkındalık çalışmalarıyla hayvanların yaşam haklarını koruma altına alan yasalara dikkat çekiyor. Toplumun sokak hayvanlarına daha duyarlı olmasını amaçlayan belediye, ilçenin birçok noktasına astığı afişlerle, 5199 Sayılı Hayvanları Koruma Kanunu kapsamında hayvanların yaşam haklarının güvence altına alındığına vurgu yapıyor.