DOLAR
19,4032
EURO
21,2751
ALTIN
1.252,26
BIST
5.012,34
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Ankara
Az Bulutlu
26°C
Ankara
26°C
Az Bulutlu
Çarşamba Az Bulutlu
20°C
Perşembe Az Bulutlu
17°C
Cuma Az Bulutlu
18°C
Cumartesi Az Bulutlu
19°C

Felaket bölgesinde içerisi balçık dolu cami Cuma’ya yetiştirildi

KASTAMONU’NUN BOZKURT İLÇESİNDE YAŞANAN SEL FELAKETİNDE BALÇIK İÇERİSİNDE KALAN MERKEZ CAMİ YOĞUN ÇABA SONRASINDA CUMA NAMAZINA YETİŞTİRİLDİ. KASTAMONU VAKIFLAR BÖLGE MÜDÜRÜ ERDAL PINAR, “CAMİMİZİN İÇ TARAFINDA 2 METREYE KADAR BİR SU BASMASI VARDI, İÇERİDE CİDDİ BALÇIK VARDI. 3 GÜNLÜK YOĞUN ÇALIŞMA SONRASINDA BUGÜN CUMA NAMAZINA HAZIR HALE GELDİ CAMİMİZ” DEDİ.

Felaket bölgesinde içerisi balçık dolu cami Cuma’ya yetiştirildi
20.08.2021
A+
A-

Kastamonu’nun Bozkurt ilçesinde yaşanan sel felaketinde balçık içerisinde kalan merkez cami yoğun çaba sonrasında Cuma namazına yetiştirildi. Kastamonu Vakıflar Bölge Müdürü Erdal Pınar, “Camimizin iç tarafında 2 metreye kadar bir su basması vardı, içeride ciddi balçık vardı. Camimiz 3 günlük yoğun çalışma sonrasında bugün Cuma namazına hazır hale geldi” dedi.

Batı Karadeniz bölgesinde 11 Ağustos tarihinde meydana gelen sel felaketi, Kastamonu’nun Bozkurt ilçesinde birçok eve ve iş yerine zarar verdi. Zarar gören yerlerden biri olan Bozkurt İlçesi Merkez Caminin içerisi de su ve balçık ile doldu. Ev ve iş yerlerinin temizlenmesi için fedakarca çaba sarf eden mavi bereli komandolar, bu kez de selde büyük zarar gören Bozkurt Merkez Camii’yi Cuma namazına yetiştirebilmek için kolları sıvadı. Mehmetçiğe, AFAD Gönüllüleri ile kamu ve kurumlar da destek verdi. Bölgede felaket sonrasında yoğun çaba ile temizlenen cami Cuma namazına hazır hale getirildi.

Cami Cuma namazına hazır

Konu ile alakalı açıklamada bulunan Kastamonu Vakıflar Bölge Müdürü Erdal Pınar, “Bozkurt Merkez Camisi tescilli vakıf eseri. Bozkurt ilçemizdeki 3 tane tescilli vakıf eserinden bir tanesi ve merkezde bulunması münasebetiyle en kıymetlisi. Malumunuz sel felaketi yaşadık, sel felaketinde camimizin iç tarafında 2 metreye kadar bir su basması vardı, elektrik, ses sistemi tamamen bitmiş haldeydi. İçeride çok ciddi balçık vardı. Yine alt katta bayanlar bölümünde 1 buçuk metreye kadar balçıkla doluydu. 3 günlük çok yoğun bir çalışma ki bunda TSK Mensupları Mehmetçiğimizin çok büyük etkisi var, AFAD’ın AFAD Gönüllülerinin, bütün kamu kurumlarının, belediyelerin hepsinin katkılarıyla ciddi bir çalışmayla, insanüstü bir gayretle inşallah bugün Cuma namazına hazır. Ben emeği geçen herkese teşekkür ediyorum, Allah bir daha böyle felaket yaşatmasın” dedi.