DOLAR
19,4032
EURO
21,2751
ALTIN
1.252,26
BIST
5.012,34
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Ankara
Az Bulutlu
21°C
Ankara
21°C
Az Bulutlu
Salı Yağmurlu
18°C
Çarşamba Az Bulutlu
20°C
Perşembe Hafif Yağmurlu
17°C
Cuma Az Bulutlu
19°C

“Engelsiz Tamir İstasyonu” sınır tanımıyor: 800 engelli aracı tamir edildi

BUCA BELEDİYESİNİN “ASLA YOLDA KALMAYACAKSIN” SLOGANIYLA HAYATA GEÇİRDİĞİ ENGELSİZ TAMİR İSTASYONU, 800 ENGELLİ VATANDAŞIN İMDADINA YETİŞTİ. TEKERLEKLİ SANDALYE ARIZASIYLA İZMİR’İN DÖRT BİR YANINDAN GELEN VATANDAŞLARA HİZMET VEREN İSTASYON, ÇEVRE İLLERDEN GELENLERİN DE TALEPLERİNİ KARŞILAMAYA BAŞLADI.

“Engelsiz Tamir İstasyonu” sınır tanımıyor: 800 engelli aracı tamir edildi
27.12.2021
A+
A-

Buca Belediyesinin “Asla Yolda Kalmayacaksın” sloganıyla hayata geçirdiği Engelsiz Tamir İstasyonu, 800 engelli vatandaşın imdadına yetişti. Tekerlekli sandalye arızasıyla İzmir’in dört bir yanından gelen vatandaşlara hizmet veren istasyon, çevre illerden gelenlerin de taleplerini karşılamaya başladı.

Buca ilçesinde, Buca Belediyesi ve Buca Engelliler Derneği iş birliğiyle hayata geçirilen Türkiye’nin ilk Engelsiz Tamir İstasyonu, yeni merkezlerin kurulmasına öncü oldu. Kent genelinde tekerlekli veya akülü sandalyesi arızalanan engelli vatandaşların acil destek talebinde ücretsiz acil yol yardım ve tamir hizmeti sunan istasyon, açıldığı günden bugüne 800 engelli vatandaşa hizmet sundu. Çok sayıda büyükşehir, il ve ilçe belediyelerine referans olan Engelsiz Tamir İstasyonu, yeni açılacak merkezlerde hizmet verecek teknik personel için eğitimde başlattı. İstasyona, Ege Bölgesindeki illerde yaşayan vatandaşlardan da talep gelmeye başladı. Kendi imkânlarıyla istasyona gelen engelli vatandaşlar, tekerlekli sandalyeleri için ücretsiz bakım ve onarım hizmetini alıp evlerine dönüyor.

Engelsiz Tamir İstasyonunu hayata geçiren Buca Belediye Başkanı Erhan Kılıç’a teşekkür eden Buca Engelliler Derneği Başkanı Harun Kara, projenin diğer illere de örnek olduğunu belirtti. Kara, “Ankara, İstanbul, Van, Kocaeli, Bursa ve Kayseri belediyeleri ile görüşüp hem teknik destek hem işleyişle ilgili destek verdik” şeklinde konuştu.

Menderes ilçesine bağlı Küner Mahallesi’nden 63 yaşındaki Güzide Acar, “Arabamın aküsü değiştirildi ve kırık dökük arabam vardı, yenilendi; tekerleklerinin bakımı yapıldı. Şu anda mükemmel. Daha önce çok yolda kaldım; yağmurda, sıcakta, soğukta. Buca Belediyesine minnettarım, çok teşekkür ediyorum” dedi.

Bayraklı ilçesinde yaşayan Mehmet Yılmaz (30) da, kullandığı tekerlekli sandalyenin tamirini dışarıda çok yüksek ücretlerle yaptıklarını belirterek, “Araçlarımızın tamiri çok yüksek. İnternet üzerinden bu hizmeti öğrendim. Buca Belediyesi’nin bu hizmetinden çok mutluyum” diye konuştu.