DOLAR
19,4032
EURO
21,2751
ALTIN
1.252,26
BIST
5.012,34
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Ankara
Az Bulutlu
20°C
Ankara
20°C
Az Bulutlu
Cumartesi Parçalı Bulutlu
22°C
Pazar Az Bulutlu
24°C
Pazartesi Az Bulutlu
27°C
Salı Az Bulutlu
27°C

EGO, Çankaya’da muhtarlara ‘Kızılay-Dikmen Metro Hattı Projesi’ni anlattı

EGO GENEL MÜDÜRLÜĞÜ, ÇANKAYA İLÇESİ BÖLGE MUHTARLARI İLE SEMT DERNEKLERİNİN TEMSİLCİLERİNE “KIZILAY-DİKMEN METRO HATTI PROJESİ”Nİ ANLATTI.

EGO, Çankaya’da muhtarlara ‘Kızılay-Dikmen Metro Hattı Projesi’ni anlattı
25.11.2021
A+
A-

EGO Genel Müdürlüğü, Çankaya ilçesi bölge muhtarları ile semt derneklerinin temsilcilerine “Kızılay-Dikmen Metro Hattı Projesi”ni anlattı.

EGO Genel Müdürü Nihat Alkaş’ın başkanlığındaki bilgilendirme toplantısında hattın ekonomik fizibilitesi, yolcu kapasitesi, yatırımın kentsel bütünleşmeye katkısı ve Ulaştırma Bakanlığı projelendirmelerinde yer alıp almadığı konuları masaya yatırıldı. Muhtarların ve semt derneklerinin görüşlerinin alındığı toplantıda Kızılay-Dikmen Metro Hattı Projesi detayları hakkında bilgi veren Alkaş, şöyle konuştu:

“Kısıtlı kaynakların rasyonel kullanımı ilkesi çerçevesinde belediyemiz kaynaklarının verimli kullanılabilmesi ve doğru yatırım kararlarının alınabilmesi için Dikmen Metrosu’na ilişkin istişare toplantıları düzenleyeceğiz. Bugün bir başlangıç yaptık ve bu süreç devam edecek. Muhtarlardan gelen görüş ve önerileri dikkate alacağız, şehir plancıları, bilim insanları ve meslek odalarıyla sürekli görüşerek onları soru cevap şeklinde bilgilendireceğiz. EGO Genel Müdürlüğü olarak biz ulaşımı sadece ulaşım olarak görmüyoruz. Ulaşımla bölgenin sosyolojik altyapısını, makro formunu, imar durumu değerlerini de yeniden yapılandırıyoruz ve sosyalleştiriyoruz. Her şey Ankaralı hemşehrilerimiz için Ankara’mız için. Bizim misyonumuz, Ankara’mızı hak ettiği seviyeye getirmek. Bunu da hep birlikte bugünkü gibi istişare ederek ortak akılla gerçekleştireceğiz.”

Projeyi dinleyen muhtarlar, projenin Ankara’yı daha güzel bir noktaya taşıyacağını ve standartların yükseleceğini belirtti.