DOLAR
19,4032
EURO
21,2751
ALTIN
1.252,26
BIST
5.012,34
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Ankara
Parçalı Bulutlu
22°C
Ankara
22°C
Parçalı Bulutlu
Pazar Açık
23°C
Pazartesi Açık
28°C
Salı Az Bulutlu
26°C
Çarşamba Az Bulutlu
21°C

Edremit’e Avrupa Konseyi Parlamenterler Meclisi Şeref Plaketi verildi

AVRUPA’NIN EN PRESTİJLİ ÖDÜLLERİNDEN BİRTANESİ OLAN AVRUPA KONSEYİ PARLAMENTERLER MECLİSİ ŞEREF PLAKETİ BALIKESİR’İN EDREMİT İLÇESİNE VERİLDİ. ŞEREF PLAKETİNİ EDREMİT BELEDİYE BAŞKANI SELMAN HASAN ARSLAN ALDI.

Edremit’e Avrupa Konseyi Parlamenterler Meclisi Şeref Plaketi verildi
15.10.2021
A+
A-

Avrupa’nın en prestijli ödüllerinden birtanesi olan Avrupa Konseyi Parlamenterler Meclisi Şeref Plaketi Balıkesir’in Edremit ilçesine verildi. Şeref plaketini Edremit Belediye Başkanı Selman Hasan Arslan aldı.

Edremit Belediye Meclis Salonunda gerçekleşen ödül törenine Edremit Belediye Başkanı Selman Hasan Arslan ev sahipliği yaptı. Ödül törenine TBMM Dışişleri Komisyonu ve Avrupa Konseyi Parlamenter Meclisi (AKPM) Türk Grubu Üyesi, CHP İstanbul Milletvekili Yunus Emre, Avrupa Yerel Demokrasi Ajansı (ALDA) Başkan Yardımcısı Bartek Ostowski, ALDA Genel Sekreteri Antonella Valmorbida ve ALDA Akdeniz Bölümü Sorumlusu Giulia Sostero ve Edremit Belediye Meclisi üyeleri katıldı.

Ödül töreninde bir konuşma yapan Edremit Belediye Başkanı Selman Hasan Arslan, “Sizlere gurur ile söylemek isterim ki son zamanlarda gerek ülkemizde, gerekse uluslararası boyutta çeşitli proje ve programları başarılı bir şekilde sürdürdüğümüzden dolayı Avrupa Konseyi Parlamenterler Meclisi tarafından bu yıl Türkiye’de tek belediye olarak Avrupa Şeref Plaketi Ödülüne layık görüldük. Bu kıymetli ödül için, kendilerine sonsuz teşekkür ediyorum.” Dedi.

TBMM Dışişleri Komisyonu ve Avrupa Konseyi Parlamenter Meclisi (AKPM) Türk Grubu Üyesi İstanbul Milletvekili Doç. Dr. Yunus Emre “Bu gün şeref plaketini alan, Edremit Belediye Başkanı Selman Hasar Arslan’a ve tüm Edremitlilere selam ve en içten tebriklerimi sunuyorum. 2018’de Edremit Avrupa Diploması ile ödüllendirildi. 2019’da Şeref Bayrağı’nı aldı. Şimdi de Şeref Plaketi ile ödüllendiriliyor. Tekrar bu ödülden, bu ödülü verecek olmaktan büyük mutluluk duyduğumu belirtmek istiyorum. Şeref plaketi 1955 yılında Avrupa Konseyi Parlamenterler Asamblesi tarafından oluşturulan Avrupa ödüllerinden birisidir. Şeref Plaketi, Avrupa ödülleri arasında en yüksek nişanlar arasında üçüncü sırada ve belediyelere Avrupa idealini teşvik ettikleri için; bu teşviklerinden ötürü veriliyor. Avrupa Konseyi, Edremit’in ve Edremit’in kardeş belediyelerinin ve tabi liderlerinin Avrupa ideallerine bağlılığını takdir ile karşılamaktadır. Ben Edremit’in bu üçüncü seviye nişanı almasına yol açan örnek çabalarınızdan özellikle etkilendiğimi belirtmek istiyorum.”dedi.

Daha sonra TBMM Dışişleri Komisyonu ve Avrupa Konseyi Parlamenter Meclisi (AKPM) Türk Grubu Üyesi İstanbul Milletvekili Doç. Dr. Yunus Emre, Avrupa Konseyi Parlamenterler Meclisi Şeref Plaketi’ni Edremit Belediye Başkanı Selman Hasan Arslan’a takdim etti.

Teslim töreninden sonra katılımcılar ile hatıra fotoğrafı çektirildi.