DOLAR
19,4032
EURO
21,2751
ALTIN
1.252,26
BIST
5.012,34
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Ankara
Açık
28°C
Ankara
28°C
Açık
Salı Az Bulutlu
28°C
Çarşamba Az Bulutlu
19°C
Perşembe Çok Bulutlu
17°C
Cuma Az Bulutlu
18°C

Çiğli’de sağlıklı kentleşme protokolü

ÇİĞLİ BELEDİYESİ İLE ÇEVRE MÜHENDİSLERİ ODASI İZMİR ŞUBESİ, SAĞLIKLI KENTLEŞME, SÜRDÜRÜLEBİLİR VE YAŞAM KALİTESİ YÜKSEK BİR KENT İNŞA ETMEK AMACIYLA MESLEKİ DENETİM VE TEKNİK İŞ BİRLİĞİ PROTOKOLÜNE İMZA ATTI.

Çiğli’de sağlıklı kentleşme protokolü
19.10.2021
A+
A-

Çiğli Belediyesi ile Çevre Mühendisleri Odası İzmir Şubesi, sağlıklı kentleşme, sürdürülebilir ve yaşam kalitesi yüksek bir kent inşa etmek amacıyla Mesleki Denetim ve Teknik iş birliği protokolüne imza attı.

Çiğli Belediye Başkanı Utku Gümrükçü ile Çevre Mühendisleri Odası İzmir Şubesi Yönetim Kurulu Başkanı E. Helil İnay Kınay arasında imzalanan protokol kapsamında, insan ve çevre sağlığını gözeten bir strateji ile gerekli olan çevre mühendisliği hizmetlerinin; ilgili mevzuata, bilimsel teknik esaslara, mesleki ve teknik kurallara, kent kültürü ve kimliği ile kentin ana planlarına uygun olarak gerçekleşebilmesi için iş birliği yapılması hedefleniyor.

Çevre Mühendisleri Odası İzmir Şubesi, imzalanan protokol çerçevesinde Çiğli Belediyesi tarafından yürütülen “Çiğli İklim Eylem Planı” sürecine de paydaş olarak katkı sağlayacak.

Başkan Gümrükçü: “Birlikte çözüm üreteceğiz”

İmza töreninde konuşan Başkan Gümrükçü, “Önemli çevre sorunları ile karşı karşıya olan ve afet riski bulunan Çiğlimizin sıkıntılarını katılımcı belediyecilik anlayışıyla çözüme kavuşturmak için çalışıyoruz. Bu doğrultuda, benim de üyesi olduğum TMMOB’nin bağlı odaları ile iş birliğimizi geliştiriyoruz. Son olarak, Çevre Mühendisleri Odası İzmir Şubesi ile Mesleki Denetim ve Teknik iş birliği protokolüne imza attık. Sürece olan katkılarından ötürü Helil İnay Kınay ve Yönetim Kurulu Üyelerine teşekkürlerimi sunuyorum. Çiğlili hemşehrilerimize güvenli ve refah seviyesi yüksek bir kent yaşamı sağlamak adına bilimi referans alarak çalışmalarımızı aynı kararlılıkla sürdüreceğiz” dedi.