DOLAR
19,4032
EURO
21,2751
ALTIN
1.252,26
BIST
5.012,34
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Ankara
Az Bulutlu
19°C
Ankara
19°C
Az Bulutlu
Pazartesi Az Bulutlu
21°C
Salı Çok Bulutlu
16°C
Çarşamba Az Bulutlu
20°C
Perşembe Çok Bulutlu
19°C

Çiğli’de kadın ve çocuklara özel hizmet dönemi başlıyor

ÇİĞLİ BELEDİYESİ, KADIN VE ÇOCUKLARA YÖNELİK HAYATA GEÇİRİLMESİ PLANLANAN HİZMET VE PROJELER İÇİN KENT GENELİNDE SOSYAL TESPİT ÇALIŞMALARI BAŞLATTI.

Çiğli’de kadın ve çocuklara özel hizmet dönemi başlıyor
11.10.2021
A+
A-

Çiğli Belediyesi, kadın ve çocuklara yönelik hayata geçirilmesi planlanan hizmet ve projeler için kent genelinde sosyal tespit çalışmaları başlattı.

Kadın ve Aile Hizmetleri Müdürlüğünün organize ettiği çalışmalar kapsamında, 20 kişilik ekip saha çalışmalarına başladı. 5 ay boyunca 26 mahallede sürecek çalışmalarda, 102 bin 365 kadının ikamet ettiği 204 bin 542 nüfuslu Çiğli’de örneklem olarak her mahallede kadın ve çocuk nüfusunun yüzde 10’una ulaşılması hedefleniyor. Çalışmalar kapsamında kadın ve çocukların; yaş aralığı, eğitim seviyesi ve ilgi alanları gibi kriterler göz önünde bulundurularak mahalle özelinde hizmet ve projeler üretilecek. Yapılan görüşmelerde, belediyenin hali hazırda kadın ve çocuklara yönelik devam eden hizmetleri, kadın hakları ve toplumsal cinsiyet eşitliği konularında düzenlenecek seminerlerle ilgili bilgilendirmede bulunulacak.

Başkan Gümrükçü: “Doğru hizmeti sunacağız”

Kadın ve çocukların taleplerine daha hızlı ve doğru çözüm üretmek amacıyla geniş kapsamlı bir saha çalışması başlattıklarını ifade eden Çiğli Belediye Başkanı Utku Gümrükçü, “Kadınların ve çocukların talepleri bizim için çok değerli. Yaşam kalitelerini yükseltmek amacıyla çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Bu kapsamda, Kadın ve Aile Hizmetleri Müdürlüğümüz aracılığıyla 26 mahallemizde Sosyal Tespit çalışmaları başlattık. Mahallelerimizdeki kadın ve çocukların profillerini çıkaracağız. Hizmet ve projelerimizi bu profiller doğrultusunda hayata geçireceğiz. Çalışmalarımız neticesinde mahallelerin ihtiyacı olan doğru hizmeti sunmuş olacağız” dedi.