DOLAR
19,4032
EURO
21,2751
ALTIN
1.252,26
BIST
5.012,34
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Ankara
Az Bulutlu
17°C
Ankara
17°C
Az Bulutlu
Cuma Az Bulutlu
18°C
Cumartesi Az Bulutlu
18°C
Pazar Hafif Yağmurlu
19°C
Pazartesi Yağmurlu
19°C

Çiğli’de işçilerin promosyon hasreti son buldu

ÇİĞLİ BELEDİYESİ İLE DİSK GENEL-İŞ 8 NO’LU ŞUBE ARASINDA İMZALANAN TOPLU İŞ SÖZLEŞMESİ (TİS) DOĞRULTUSUNDA, 29 YIL SONRA BİR İLK GERÇEKLEŞTİRİLEREK ÇİBEL ÇALIŞANLARI 2 BİN 355 TL BANKA PROMOSYON ÖDEMESİ YAPILDI.

Çiğli’de işçilerin promosyon hasreti son buldu
16.03.2021
A+
A-

Çiğli Belediyesi ile DİSK Genel-İş 8 No’lu şube arasında imzalanan Toplu İş Sözleşmesi (TİS) doğrultusunda, 29 yıl sonra bir ilk gerçekleştirilerek ÇİBEL çalışanlarına 2 bin 355 TL banka promosyon ödemesi yapıldı.

Toplu İş Sözleşmesi (TİS) kapsamında, Çiğli Belediyesi Meclis Salonunda banka temsilcilerinin katılımıyla ihale görüşmeleri gerçekleştirildi. Görüşmeler sonucunda ÇİBEL işçilerine 3 yıl için kişi başı 2 bin 355 TL promosyon ödemesi yapılmasına yönelik sözleşme imzalandı. 1992 yılından bu yana imzalanan sözleşmelerde yer almasına rağmen banka promosyonu alamayan belediye işçileri, 29 yıl sonra anayasal kazanımlarının yerine getirilmesinden dolayı büyük mutluluk duyduklarını ifade etti.

Başkan Gümrükçü: “Emekçilerimizin güvencesiyiz”

Toplu iş sözleşmesinin belediye işçilerinin elde ettikleri hakların güvencesi olduklarını ifade eden Çiğli Belediye Başkanı Utku Gümrükçü, “İçerisinden geçtiğimiz bu zorlu süreçte, gece-gündüz demeden omuz omuza hizmet ettiğimiz mesai arkadaşlarımızın yaşam standartlarının iyileştirilmesi adına ülke şartlarına göre çok verimli bir toplu iş sözleşmesi sürecini geride bıraktık. İmzaladığımız toplu iş sözleşmesinde yer alan promosyon ödemesi için bankaların katılımıyla ihale gerçekleştirdik. 3 yıl için 2 bin 355 TL ile üzerinden sözleşme imzaladık. Ödemeler, emekçilerimizin hesaplarına yapıldı. Mesai arkadaşlarımızın huzurlu ve mutlu bir şekilde kentimize hizmet etmesini sağlamak adına her zaman üzerimize düşenleri yapmaya devam edeceğiz” dedi.