DOLAR
32,3740
EURO
34,9623
ALTIN
2.325,52
BIST
9.065,42
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Ankara
Az Bulutlu
23°C
Ankara
23°C
Az Bulutlu
Cumartesi Parçalı Bulutlu
24°C
Pazar Açık
24°C
Pazartesi Az Bulutlu
26°C
Salı Az Bulutlu
22°C

CHP’li belediyenin ‘usulsüz’ projesine mahkeme ‘dur’ dedi

CHP’Lİ BAKIRKÖY BELEDİYESİ TARAFINDAN, CUMARTESİ PAZARININ KURULDUĞU ALAN İÇİNDE KAPALI PAZARYERİ, BAR VE RESTORANLARDAN OLUŞAN BİNA İNŞA PROJESİ İÇİN İDARE MAHKEMESİ YÜRÜTMENİN DURDURULMASI KARARI VERDİ.

CHP’li belediyenin ‘usulsüz’ projesine mahkeme ‘dur’ dedi
24.12.2021
A+
A-

CHP’li Bakırköy Belediyesi tarafından, cumartesi pazarının kurulduğu alan içinde kapalı pazaryeri, bar ve restoranlardan oluşan bina inşa projesi için idare mahkemesi yürütmenin durdurulması kararı verdi.

Bakırköy’de yer alan, cumartesi günleri halk pazarı olarak kullanılan ve diğer günler de oto pazarı olarak kullanılan alan için CHP’li Bakırköy belediyesi yeni bir proje hazırlamıştı. Söz konusu alana kapalı Pazaryeri, otopark, bar ve restoranlardan oluşan bir bina inşa edilmesi ni planlayan CHP’li belediyenin bu kararını MHP Bakırköy ilçe teşkilatı 10 Eylül 2021’de yargıya taşımıştı.

’’Cumartesi pazarı’’ olarak bilinen alanın yenilenmesi için İstanbul Umum Pazarcıları ve Esnaf Odası’na 20 yıllığına devredildiğine dair sözleşme imzalandığını ve düzenlemenin hangi kriterlere göre yapıldığının açık bir şekilde belirtilmediğini kaydeden MHP Bakırköy ilçe teşkilatı, söz konusu anlaşmanın iptali ve yürütmenin durdurulmasına karar verilmesi için İstanbul İdare Mahkemesine başvurmuştu.

İstanbul 14. İdare Mahkemesinde görülen davada geçtiğimiz günlerde karar açıklandı. Mahkeme, MHP Bakırköy İlçe Teşkilatının itirazını haklı bularak, CHP’li belediyenin yaptığı söz konusu proje için yürütmeyi durdurma kararı verdi.