DOLAR
32,3640
EURO
35,0101
ALTIN
2.325,51
BIST
9.093,85
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Ankara
Az Bulutlu
23°C
Ankara
23°C
Az Bulutlu
Cumartesi Parçalı Bulutlu
24°C
Pazar Açık
24°C
Pazartesi Az Bulutlu
26°C
Salı Az Bulutlu
22°C

Çankaya sokaklarında sokak köpekleri dehşeti

ANKARA’DA İKİ İLKOKULUN BULUNDUĞU NOKTADA BARINAN SOKAK KÖPEKLERİ MAHALLELİYE HER GÜN DEHŞET YAŞATIYOR.

Çankaya sokaklarında sokak köpekleri dehşeti
14.01.2022
A+
A-

Ankara’da iki ilkokulunun yakınlarında barınan sokak köpekleri, mahalle sakinlerine her gün dehşet yaşatıyor. Okul önünde köpeklerin saldırdığı bir vatandaş canını zor kurtarırken, aileler çocuklarını sokak köpeklerinin korkusundan tek başına okula gönderemiyor.

Ankara’nın Çankaya ilçesi Kabil Caddesi üzerinde bulunan iki ilkokulun yakınlarında barınan başıboş sokak köpekleri okula giden ve işe gitmek için caddeye çıkan mahalle sakinlerine rahat vermiyor. Özellikle savunmasız kadın ve çocuklara zor anlar yaşatan sokak köpekleri için defalarca belediyeye şikayette bulunulmasına rağmen Çankaya Belediyesi’nden herhangi bir geri dönüş alınamadığı iddia edildi. Okulların bulunduğu caddede dolmuş bekleyen bir kişiye köpeklerin saldırdığı anlar ise anbean güvenlik kameralarına yansıdı. Mahalle sakinleri, artık sopasız sokağa çıkamadıklarını dile getirdiler.

“Bu sokakta benden sonra 4-5 kişiye daha saldırdılar”

Ekim ayında aynı sokakta köpek saldırısına uğradığını söyleyen Metin Delalioğlu, “Aşağı bölgede bulunan parktan yukarıya doğru çıkarken aniden 4 köpek geldi. Kovalamaya çalıştım fakat kaçmadılar. Ansızın biri sırtıma atlayınca yere düştüm. Yere düştükten sonra biri ısırdı. Etraftan yardıma geldiler. Onlar gelince köpekler kaçtı. Bu sokakta benden sonra 4-5 kişiye daha saldırdılar. Ben de hastaneye gittim saldırıdan sonra, ellerim yaralandı. Kuduz aşısı oldum, sırtımdan ısırmıştı köpek ondan dolayı 4 doz tetanos aşısı oldum. Bu konuda Çankaya Belediyesi’ne şikayette bulundum ama herhangi bir gelişme olmadı. Bu köpeklerin buradan alınmasını istiyoruz” diye konuştu.

“Kadın çocuk fark etmiyor herkese saldırıyorlar”

Köpeklerin her gün saldırıda bulunduğunu belirten Ahmet Koral, “Her gün burada köpek ısırmaları oluyor. Mahalle sakinleri rahatsız. İki tane okul var burada. Artık apartmandan sopalarla çıkıyoruz. Akşamları köpek havlamalarından uyku uyuyamıyoruz. İlgili kurum ve yetkililerden ilgi alaka bekliyoruz. Burada 11 köpek vardı, belediyeden gelerek 2 tanesini götürdüler. Ama şu an burada 9’dan fazla köpek var. Kadın çocuk fark etmiyor herkese saldırıyorlar. Bana da saldırdılar. Ben büyüğüm hadi geçiştiririm ama kadınlara ve çocuklara saldırıyorlar” ifadelerini kullandı.