DOLAR
19,4032
EURO
21,2751
ALTIN
1.252,26
BIST
5.012,34
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Ankara
Az Bulutlu
20°C
Ankara
20°C
Az Bulutlu
Cumartesi Parçalı Bulutlu
22°C
Pazar Az Bulutlu
24°C
Pazartesi Az Bulutlu
27°C
Salı Az Bulutlu
27°C

Bursa’da zabıtadan fırınlara gramaj denetimi

MUSTAFAKEMALPAŞA’DA ZABITADAN FIRINLARA DENETİM

Bursa’da zabıtadan fırınlara gramaj denetimi
25.11.2021
A+
A-

Bursa’nın Mustafakemalpaşa ilçesinde belediye zabıta ekipleri ilçe genelinde bulunan fırınlara yönelik gramaj, koronavirüs tedbirleri ve genel temizlik denetimlerini sürdürüyor.

Belediye Gıda Mühendisi ve Aşçı Köfteci ve Benzerleri Esnaf Odası ile birlikte gerçekleştirilen denetimlerde halk sağlığını tehdit edecek düzeyde koşullara rastlanılmazken, bu tip kontrollerin artarak devam edeceği kaydedildi.

Zabıta Müdürlüğü ekiplerince yapılan kontrollerde üretilen ekmeklerin gramajı, kullanılan malzemelerin sağlığa uygun ortamlarda tutulması ve işlenmesinin yanı sıra çalışanların kılık kıyafet ve kişisel temizlikleri denetlendi. Tespit edilen noksanlıklara istinaden ihtarname verilirken, bu işletmelerin belirlenen süre içerisinde eksiklerini yerine getirmeleri için zabıta ekiplerince tekrar denetleneceği bildirildi.

Mustafakemalpaşa Belediye Başkanı Mehmet Kanar, İlçe genelinde faaliyet gösteren ekmek fırınlarında ekmek gramajları ile temel hijyen kuralları konusunda denetimler gerçekleştirildiğini belirterek “Ekiplerimiz, işletme sahiplerine uyarılarda bulundu” dedi.

Özellikle korona virüs salgını nedeniyle sosyal mesafe kurallarına uyulması ve işletmelerin bu yönde gerekli tedbirleri alması gerektiğinin altını çizen Başkan Kanar, bu durum halk sağlığı için son derece önemli. Üretim ve satış esnasında gerekli hassasiyeti gösteren tüm fırın çalışanlarına ve işletmecilerine teşekkür ediyorum şeklinde konuştu.