DOLAR
19,4032
EURO
21,2751
ALTIN
1.252,26
BIST
5.012,34
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Ankara
Az Bulutlu
20°C
Ankara
20°C
Az Bulutlu
Cumartesi Parçalı Bulutlu
22°C
Pazar Az Bulutlu
24°C
Pazartesi Az Bulutlu
27°C
Salı Az Bulutlu
27°C

Buca’da budanan dallar ihtiyaç sahibi evleri ısıtıyor

İZMİR YILIN EN SOĞUK GÜNLERİNİ YAŞARKEN, BUCA BELEDİYESİ, BUDADIĞI AĞAÇLAR İLE FIRTINA NEDENİYLE DEVRİLEN AĞAÇLARDAN ELDE ETTİĞİ ODUNLARI İHTİYAÇ SAHİBİ AİLELERE YAKACAK OLARAK DAĞITMAYA BAŞLADI.

Buca’da budanan dallar ihtiyaç sahibi evleri ısıtıyor
24.12.2021
A+
A-

İzmir yılın en soğuk günlerini yaşarken, Buca Belediyesi, budadığı ağaçlar ile fırtına nedeniyle devrilen ağaçlardan elde ettiği odunları ihtiyaç sahibi ailelere yakacak olarak dağıtmaya başladı.

Buca Belediyesi, dar gelirli ailelerin yakacak ihtiyacını karşılamak için çalışma başlattı. Her yıl olduğu gibi bu yılda ağaçları hastalıktan kurtarmak için budama faaliyetlerine başlayan belediye, budanan ağaç dallarını Park ve Bahçeler Müdürlüğü Şantiyesi’nde depolamaya başladı. Fırtına gibi olumsuz hava koşulları nedeniyle devrilen ağaç ve dalları da toplayan belediye, elde edilen odunları çuvalladıktan sonra yakacak olarak kullanıma hazır hale getiriyor.

Buca Belediye Başkanı Erhan Kılıç’ın talimatıyla çuvallanan odunlar, muhtarlıklardan alınan bilgiler doğrultusunda ihtiyaç sahibi ailelere ulaştırılıyor. Belediyenin bu çalışmalar kapsamında, 200 tona yakın odunu vatandaşa dağıtacağı ifade edildi.