DOLAR
19,4032
EURO
21,2751
ALTIN
1.252,26
BIST
5.012,34
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Ankara
Az Bulutlu
21°C
Ankara
21°C
Az Bulutlu
Cumartesi Parçalı Bulutlu
22°C
Pazar Az Bulutlu
24°C
Pazartesi Az Bulutlu
27°C
Salı Az Bulutlu
25°C

Bingöl belediyesinden su tasarrufu çağrısı

SON YILLARIN EN KURAK DÖNEMİNİN YAŞANDIĞI BİNGÖL’DE, YAĞIŞ YETERSİZLİĞİ NEDENİYLE SU SEVİYESİ KRİTİK SINIRIN ALTINA DÜŞTÜ. BELEDİYE, VATANDAŞLARA ‘SU TASARRUFU’ ÇAĞRISI YAPARAK, PLANLI SU KESİNTİLERİNİN YAPILACAĞINI DUYURDU.

Bingöl belediyesinden su tasarrufu çağrısı
29.06.2021
A+
A-

BİNGÖL (İHA) – Bingöl Belediyesi vatandaşlara su tasarrufu çağrısı yaparak, planlı su kesintilerinin yapılacağını duyurdu.

Belediyeden yapılan açıklamada, “Meteoroloji Genel Müdürlüğünün ‘2021 Yılı Nisan Ayı Alansal Yağış Raporu’na göre, Doğu Anadolu Bölgesinde yağış miktarı yüzde 75 oranında azaldı. Mayıs ayı ortalama sıcaklıkları raporuna göre ise son 50 yılın en sıcak mayıs ayı yaşandı. İlimiz haritada ‘Şiddetli Kuraklık’ olarak işaretlendi. Bu yıl her zamankinden daha fazla su kaynaklarımızı korumaya, her zamankinden daha fazla tasarruf etmeye ihtiyacımız var. İçme ve kullanma suyunun tasarruflu kullanılması amacıyla vatandaşlarımızın, musluk başlarına su tasarruf aparatları takması, tuvalet rezervuarlarının tasarruflu rezervuarlarla değiştirilmesi, duş sürelerini kısaltmaları, diş fırçalarken, traş olurken muslukların kapatılması gibi birçok klasik tasarruflu kullanımı sağlayacak yöntemler kuraklığın etkisini hafifletebilecektir” denildi.

Kesintilerin olacağı aktarılan açıklamada, “Yağış yetersizliği nedeniyle içme sularındaki su seviyesi kritik sınırın altına kadar düştü. Bu sebeple hafta içi 22.30 ile 03.30, hafta sonu ise 23.30 ile 03.30 saatleri aralığında su kesintileri yapılacak. Vatandaşlarımız kesintilerden etkilenmemesi için bina ve işyerlerinde mutlak suretle depo bulundurmaları ve gerekli tedbirleri almaları gerekmektedir” ifadelerine yer verildi.