DOLAR
19,4032
EURO
21,2751
ALTIN
1.252,26
BIST
5.012,34
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Ankara
Az Bulutlu
19°C
Ankara
19°C
Az Bulutlu
Çarşamba Az Bulutlu
20°C
Perşembe Yağmurlu
18°C
Cuma Az Bulutlu
16°C
Cumartesi Az Bulutlu
20°C

Bekilli’de Hz. Ali Camisinin açılışı yapıldı

DENİZLİ’NİN BEKİLLİ İLÇESİNDE YAPIMI TAMAMLANAN HZ. ALİ CAMİ’NİN AÇILIŞI GERÇEKLEŞTİRİLDİ.

Bekilli’de Hz. Ali Camisinin açılışı yapıldı
06.04.2021
A+
A-

Denizli’nin Bekilli ilçesinde yapımı tamamlanan Hz. Ali Camisinin açılışı gerçekleştirildi.

Denizli’nin Bekilli ilçesinde yapımı yeni tamamlanan Hz. Ali Camisinin açılışı törenle gerçekleştirildi. Bekilli Kaymakamı İrem Baha Yağan, İlçe Belediye Başkanı Mustafa Çoban, İl Müftüsü Mehmet Aşık ve görevliler katıldı. Açılışta Bekilli Kaymakamı İrem Baha Yağan, “Camilerimiz zengin ile fakirin, işçi ile işverenin, yönetenle yönetilenlerin, yabancıyla yerlinin buluştuğu bütünleştiği yerlerdir. Camimizi koruyalım ona sahip çıkalım. Bu ibadet yerinin yapılmasında maddi ve manevi destekleri olan yapılmasına vesile olanlara, yardım edenlere, katkı verenlere, buraya gelenlere teşekkür ediyorum” dedi.

“Cami yaptık artık görevimiz bitti demeyeceğiz, birlik olmaya devam edeceğiz”

Açılış konuşmasını gerçekleştiren Denizli İl Müftüsü Mehmet Aşık; “Allah’a ne kadar şükretsek azdır. Camiler Küba’da başlayıp Medine’de Peygamber mimarlığı ile devam eden ve daha sonra İslam coğrafyasının her yerine inşa edilen adeta bir ülkenin tapusu ve aidiyet sembolüdür. Bu camiyi yapmak ve içinde huzurla ibadet etme bahtiyarlığına ermiş bulunan Aziz Müslümanlar. İşte sizler bu topraklarda Müslümanlık tapusuna bir imza daha attınız. O halde cami yaptık artık görevimiz bitti demeyeceğiz. Birlik olmaya devam edeceğiz. Günde 5 defa okunan ezana ve çağrıya cevap vereceğiz ki camilerimizi manen de imar etmiş olalım. Emeği geçen herkese ve özellikle ilgi alakasını bizlerden esirgemeyen kaymakamımıza, belediye başkanımıza teşekkürlerimi sunuyorum” diye konuştu.

Öte yandan Hz. Ali Cami’nin açılış merasimi ise Kur’an’ı Kerim tilaveti, yapılan dualar ardından kılınan öğle namazı ile son buldu.

ETİKETLER: