DOLAR
19,4032
EURO
21,2751
ALTIN
1.252,26
BIST
5.012,34
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Ankara
Açık
22°C
Ankara
22°C
Açık
Pazar Açık
24°C
Pazartesi Parçalı Bulutlu
27°C
Salı Az Bulutlu
26°C
Çarşamba Az Bulutlu
21°C

Başkent’te taşıyıcı kolonlarında çatlak oluşan bina tamamen boşaltıldı

ANKARA’NIN SİNCAN İLÇESİNDE BİR BİNADA MEYDANA GELEN ÇATLAKLAR VE KOPMALAR SEBEBİYLE APARTMAN SAKİNLERİNİN TAMAMI TAHLİYE EDİLDİ.

Başkent’te taşıyıcı kolonlarında çatlak oluşan bina tamamen boşaltıldı
04.09.2021
A+
A-

Ankara’nın Sincan ilçesinde bir binada meydana gelen çatlaklar ve kopmalar sebebiyle apartman sakinlerinin tamamı tahliye edildi.

Sincan’ın Selçuklu Mahallesi’nde bulunan Emek sitesi B blokta dün akşam saatlerinde oluşan çatlaklar üzerine bina sakinleri itfaiye ve belediye ekiplerine haber verdi. Binaya gelen ekiplerin tüm daireleri boşaltması üzerine vatandaşlar şefkat evlerine yerleştirildi.

Bina sakinleri akşam saatlerinde gerçekleşen olay sonrası tahliye edilirken, belediye ekiplerinin çalışmaları sürüyor. Ekipler tarafından binanın betonundan örnekler alınıp, daha sonra bu örnekleri inceleyip bir rapor hazırlayacakları öğrenildi.

“Ne karar verirlerse ona göre hareket edeceğiz”

Emek Sitesi’nin yöneticisi Ali Altıntaş ise olay sonrası itfaiye ekipleri tarafından inceleme çalışmalarının sürdüğü söyleyerek, “Akşam 6 buçuk 7’ye geliyordu, haber geldi kolon patladı diye. Geldim baktım içerde gerçekten bir patlak var sıva dökülmüş yere. 153’ü aramaya karar verdik ama bizden önce ev sahibi kendi aramış. Arkadaşlar da sağ olsun, duyan birbirine haber verdi. Geldiler bütün devlet kurumu buraya. Sıkıntımız olmadı, yarısını sığınma evine götürdüler kalanları da akrabalarına gittiler. Açıkta kalanımız olmadı. Şurayı akşam itfaiye yıktı, şuanda test alıyorlar. Ne karar verirlerse ona göre hareket edeceğiz. Akşam 7 buçukta binanın tamamının boşaltılması itfaiye tarafından söylendi. Anında herkesi 15 dakika içerisinde tahliye ettiler, millet sağa sola yerleştirdiler” ifadelerini kullandı.