DOLAR
19,4032
EURO
21,2751
ALTIN
1.252,26
BIST
5.012,34
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Ankara
Az Bulutlu
21°C
Ankara
21°C
Az Bulutlu
Cumartesi Parçalı Bulutlu
22°C
Pazar Parçalı Bulutlu
24°C
Pazartesi Az Bulutlu
27°C
Salı Az Bulutlu
27°C

Başkan Kurt, Yerel Yönetim Reformu toplantısına katıldı

ODUNPAZARI BELEDİYE BAŞKANI KAZIM KURT, BİRLEŞMİŞ MİLLETLER KALKINMA PROGRAMI (UNDP) TARAFINDAN YÜRÜTÜLEN, İÇİŞLERİ BAKANLIĞI VE ÇEVRE VE ŞEHİRCİLİK BAKANLIĞI’NIN EŞ YARARLANICISI OLDUĞU YEREL YÖNETİM REFORMU III. AŞAMA PROJESİ (LAR III) TOPLANTISINA KATILDI.

Başkan Kurt, Yerel Yönetim Reformu toplantısına katıldı
25.03.2021
A+
A-

Odunpazarı Belediye Başkanı Kazım Kurt, Birleşmiş Milletler Kalkınma Programı (UNDP) tarafından yürütülen, İçişleri Bakanlığı ve Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nın eş yararlanıcısı olduğu Yerel Yönetim Reformu III. Aşama Projesi (LAR III) toplantısına katıldı.

Çevrim içi gerçekleştirilen toplantıda Başkan Kurt’un yanı sıra, CHP Alpu ve Eskişehir Büyükşehir Belediye Meclis Üyesi İhsan Ceran, Sivrihisar Belediye Başkanı Hamid Yüzügüllü ile AK Parti Sarıcakaya ve Eskişehir Büyükşehir Belediye Meclis Üyesi Hasan Tahsin Sürü de yer aldı. Proje ile 2003-2013 yılları arasında gerçekleştirilen yerel yönetim reformu sürecine uygulama desteğinin devam etmesi amaçlanırken, Türkiye’de uluslararası standartlara uygun etkili, kapsayıcı, hesap verebilir ve katılımcı bir yerel yönetişimin sağlanması hedeflendiği belirtildi. Proje kapsamında ise yerel seçim sistemi reformu ve belediye meclislerinin güçlendirilmesi üzerine bir tavsiye raporu hazırlanacak.

Toplantıda belediye meclislerinin temsil gücünden, meclislerde toplumsal kesimlerin ne ölçüde temsil edildiğine, belediye meclis üyeliği aday adaylığı ve listelerin oluşturulmasının demokratik süreçlere ve kurallara uygunluğuna, Türkiye’de uygulanan yerel seçim sistemi gibi birçok konu ele alındı.