DOLAR
19,4032
EURO
21,2751
ALTIN
1.252,26
BIST
5.012,34
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Ankara
Az Bulutlu
19°C
Ankara
19°C
Az Bulutlu
Pazartesi Az Bulutlu
21°C
Salı Hafif Yağmurlu
18°C
Çarşamba Az Bulutlu
19°C
Perşembe Çok Bulutlu
18°C

Başkan Hürriyet, Avrupa Yerel Yaşamda Kadın Erkek Eşitliği Şartı’nı imzaladı

İZMİT BELEDİYE BAŞKANI FATMA KAPLAN HÜRRİYET, AVRUPA BELEDİYELER VE BÖLGELER KONSEYİ TARAFINDAN, YEREL YÖNETİMLER ELİYLE TOPLUMDA KADIN ERKEK EŞİTLİĞİNİN SAĞLANMASI AMACIYLA HAZIRLANAN AVRUPA YEREL YAŞAMDA KADIN ERKEK EŞİTLİĞİ ŞARTI’NI İMZALADI.

Başkan Hürriyet, Avrupa Yerel Yaşamda Kadın Erkek Eşitliği Şartı’nı imzaladı
19.11.2021
A+
A-

İzmit Belediye Başkanı Fatma Kaplan Hürriyet, Avrupa Belediyeler ve Bölgeler Konseyi tarafından, yerel yönetimler eliyle toplumda kadın erkek eşitliğinin sağlanması amacıyla hazırlanan Avrupa Yerel Yaşamda Kadın Erkek Eşitliği Şartı’nı imzaladı.

Kadın Adayları Destekleme Derneği (KADER), Edremit Belediyesi ve Avrupa Yerel Demokrasi Ajansı (ALDA) tarafından yürütülen “Yerel Yönetimlerde Kadınları Güçlendiriyoruz” projesinin açılış toplantısı yapıldı. Video konferans yolu ile yapılan açılışın toplantısında “Avrupa Yerel Yaşamda Kadın Erkek Eşitliği Şartı”, projede yer alan tüm belediye başkanları ile hep birlikte imzalandı.

Proje kapsamında İzmit Belediyesi pilot belediye seçildi. Toplantıda konuşan İzmit Belediye Başkanı Fatma Kaplan Hürriyet, “Sonuç odaklı çalışmalara imza atmak için ilk olarak yaptığımız işlerden biri atıl durumdaki Kadın ve Aile Hizmetleri Müdürlüğümüzü aktif hale getirerek ciddi bir kadrolaşmaya gitmek oldu. Burada imzalayacağımız Avrupa Yerel Yaşamda Kadın-Erkek Eşitliği Şartı’nı da toplumsal cinsiyet eşitsizliğini ortadan kaldırmak adına atılan önemli bir adım olarak görüyoruz” dedi.

Avrupa Yerel Yaşamda Kadın Erkek Eşitliği Şartı, İzmit Belediyesi Kadın ve Aile Hizmetleri Müdürlüğü bünyesinde uygulamaya geçirilecek. Buna göre, yerelde kadın – erkek eşitliğini geliştirmek için “Yerel Eşitlik Eylem Planı” oluşturulacak. Plan kapsamında kadınlara yönelik eğitim, istihdam, şiddet, katılım, kentsel hizmetler ve sağlık alanlarında politikalar belirlenecek ve hayata geçirilecek. Bu planı oluşturma ve uygulama aşamalarında tüm ilgili sivil toplum örgütleri, kurum ve kuruluşlarla ortaklaşa çalışmalar yürütülecek.