DOLAR
32,3192
EURO
35,0609
ALTIN
2.309,09
BIST
9.079,97
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Ankara
Az Bulutlu
21°C
Ankara
21°C
Az Bulutlu
Cuma Az Bulutlu
23°C
Cumartesi Parçalı Bulutlu
24°C
Pazar Açık
24°C
Pazartesi Az Bulutlu
26°C

Başkan Büyükkılıç: “Kayseri Kitap Fuarı için tüm hazırlıklar tamamlandı”

KAYSERİ BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE BAŞKANI DR. MEMDUH BÜYÜKKILIÇ, BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİNİN DÜZENLEDİĞİ KAYSERİ KİTAP FUARI’NIN DÖRDÜNCÜSÜ İÇİN TÜM HAZIRLIKLARIN TAMAMLANDIĞINI BELİRTEREK, TÜM KAYSERİLİLERİ ÖNCEKİ YILLAR GİBİ AYNI COŞKU VE HEYECANLA KİTAP FUARINA DAVET ETTİ.

Başkan Büyükkılıç: “Kayseri Kitap Fuarı için tüm hazırlıklar tamamlandı”
17.11.2021
A+
A-

Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç, büyükşehir belediyesinin düzenlediği Kayseri Kitap Fuarı’nın dördüncüsü için tüm hazırlıkların tamamlandığını belirterek, tüm Kayserilileri önceki yıllar gibi aynı coşku ve heyecanla kitap fuarına davet etti.

Büyükşehir Belediyesi, kültür, sanat çalışmaları kapsamında son süreçte açılan kütüphaneler ve etkinliklerle Kayseri’nin okuyan ve okutan kent olarak anılmasında büyük katkılar sağlamaya devam ediyor. Bu kapsamda dördüncüsü düzenlenecek Kayseri Kitap Fuarı yüzlerce şair, yazar, sanatçı ve yayın evini kitapseverlerle buluşturacak. Önceki yıllarda Türkiye’nin ziyaretçi rekoruna sahip kitap fuarlarından olan ve alanında örnek gösterilen Büyükşehir Belediyesi 4. Kayseri Kitap Fuarı, açılış için gün sayıyor.

Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç, konu ile ilgili yaptığı açıklamada, fuar için hazırlıkların tamamlandığını belirterek, “Hazırlıklarımızı tamamladık. 270’den fazla yazarımız, milyonların üzerinde kitaplarımız, 200’ün üzerinde yayın evimizin iş birliği ile daha önce 800 bin civarında ziyaretçi tarafından ziyaret edilen fuarımızda yine milyona yakın ziyaretçimizi beklediğimizi buradan paylaşmak istiyorum” diye konuştu. Kitap Fuarı’na katılım için her türlü kolaylığın sağlanacağı, taşıma yönünde destek olunacağını vurgulayan Başkan Büyükkılıç, şunları söyledi:

“Pandemi koşullarını göz ardı etmeden, kitapsever dostlarımızın aşılarını ihmal etmeyeceğini de hatırlatmak istiyorum. Kayseri okuyan şehir, Kayseri makarr-ı ulema diye bilinen âlimler şehri. Kayseri’mizdeki kütüphanelerimizle, kitaplarımızla, elektronik kitaplarımızla, 5 üniversitesi, 80 bin civarında üniversite öğrencisi, 300 bin civarında orta öğretim öğrencisiyle kitapla ilgili olmazsa olmaz olarak gördüğümüz çalışmaları kamuoyu bilmekte. Bütün bunların yanında tüm Kayserili hemşerilerimizi okuma açısından kitapseverlik açısından adeta birbirleri ile yarışmaları yönünde bu sürece dâhil ve davet etmek istiyoruz. Her türlü kolaylıklar sağlanacak, taşıma yönünde destek olunacak. Vatandaşlarımızın inşallah bu kitap fuarından yararlanması sağlanacak.”

Başkan Büyükkılıç, tüm Kayserilileri yine aynı coşku ve heyecanla kitapseverlerle yazarları buluşturacak olan Kayseri Kitap Fuarı’na davet ederek, “Bu fuarımıza şimdiden heyecanla gençlerimizi, öğrencilerimizi ve vatandaşlarımızı beklerken, emeği geçenlere teşekkür ediyorum, yazarlarımıza da şimdiden hoş geldiniz diyorum” dedi. 3-12 Aralık günleri arasında Kayseri Dünya Ticaret Merkezi’nde gerçekleşecek olan 4’üncü Kitap Fuarı’nda 270’den fazla yazar, 200’ün üzerinde yayınevi, 3 milyonu aşkın kitap ve 798 binden fazla ziyaretçi hedeflenerek, önceki yılların ziyaretçi rekorunu kırması bekleniyor. Bu kapsamda, divan edebiyatının ustalarından yazar Hayati İnanç, Kitap Fuarı’nda 3, 6 ve 11 Aralık günlerinde sevenleriyle buluşacak. Ayrıca, Terör ve Güvenlik Uzmanı yazar Mete Yarar 3-11 Aralık’ta, şair, sanatçı Ahmet Selçuk İlkan 3 Aralık’ta, gazeteci, yazar Mehmet Ali Bulut 3, 4 Aralık’ta kum sanatı sanatçısı, yazar Tarkan Köylü 3, 4 ve 5 Aralık’ta, Prof. Dr. Mehmet Emin Ay 3 Aralık’ta, Dr. Ramazan Kurtoğlu 4 Aralık’ta, Prof. Dr. Serhat Fındık, yazar Bekir Develi ile gazeteci, yazar Murat Akan ile yazar Sıktı Aslanhan 5 Aralık’ta, şair, yazar Serdar Tuncer 8 Aralık’ta, yazar Alişan Kapaklıkaya 10 Aralık’ta, televizyon sunucusu İkbal Gürpınar, Prof. Dr. Tufan Gündüz ve Doç. Dr. Saniye Bencik Kangal 11 Aralık’ta, televizyon sunucusu Pelin Çift, aile terapisti, yazar Serhat Yabancı, yazar Tolga Akpınar, yazar Sinan Yağmur ile yazar Erhan Altunay ise 12 Aralık’ta 4’üncü Kayseri Kitap Fuarı’nda Kayserililerle bir araya gelecek.

Yüzlerce şair, yazar ve sanatçının katılacağı fuarda, Kayserili yazarlar için de stantlar açılacak.