DOLAR
32,5004
EURO
34,6901
ALTIN
2.496,45
BIST
9.693,46
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Ankara
Hafif Yağmurlu
19°C
Ankara
19°C
Hafif Yağmurlu
Cumartesi Az Bulutlu
17°C
Pazar Az Bulutlu
19°C
Pazartesi Parçalı Bulutlu
24°C
Salı Çok Bulutlu
28°C

Balat’ta şiddetli rüzgar nedeniyle ağaç yola devrildi

SİNEMA FİLMLERİNDE KULLANILAN MİNİBÜS AĞACIN ALTINDA KALDI

Balat’ta şiddetli rüzgar nedeniyle ağaç yola devrildi
12.01.2022
A+
A-

Fatih Balat’ta şiddetli yağış ve rüzgarın etkisiyle ağaç yola devrildi. Türkiye’de sayılı bulunan ve sinema filmlerinde kullanılan bir minibüs ağacın altında kaldı. Çalışmaların ardından yol trafiğe açılırken ağacın devrildiği anlar güvenlik kameralarına yansıdı.

Olay, Balat Mürselpaşa Caddesi üzerinde saat 09.00 sıralarında meydana geldi. İddialara göre, İstanbul Büyükşehir Belediyesi ekipleri yol bakım çalışması yaparken ağaçların altındaki toprağı boşalttı. Sabah saatlerinde etkisini gösteren şiddetli rüzgar ve yağış nedeniyle yol kenarında bulunan bir ağaç caddeye doğru devrildi. Türkiye’de sayılı bulunan ve sinema filmlerinde kullanılan 35 ZGN 87 plakalı özel yapım minibüs park halindeyken ağacın altında kaldı. Eminönü istikametinde yol tamamen trafiğe kapandı. Ağacın devrilme anı ise güvenlik kameralarına yansıdı.

İhbar üzerine olay yerine itfaiye, polis ve belediye ekipleri sevk edildi. İtfaiye ve belediye ekiplerinin çalışmasıyla ağaç parçaları kesilerek yol kenarına alındı. Yaklaşık 1 saatlik çalışmanın ardından yol trafiğe açıldı. Yaşanan olayda yaralanma veya can kaybı olmadı.

“Ağacın dibini oydular”

Ağacın devrildiği yerde yol bakım çalışması yapıldığını ifade eden cadde esnafı, “Burada çalışma vardı daha önceden. ‘Ağaçların dibini kazmayın’ diye söyledik. Ama yine de kazdılar, dinlemediler. Bir sene olacak, hala bu yolu bitiremediler. Yani anlamıyorum nasıl çalışıyorlar. Ağacın dibini oydular. Hep oraları kazdılar. Yağmur yağıp rüzgar esince ağaç devrildi. Burasını İBB yaptırıyor. Buraları hep kazdılar. Altının toprağını aldılar. Ağaç da devrildi. Yılların ağacı nasıl devrildi? Yıllardır devrilmiyordu” dedi.

“Eşi, emsali olmayan bir araç”

Minibüsün sinema filmlerinde kullanıldığını aktaran araç sahibi Enes Kaya, “Bu çalışmaları yaparken defalarca uyardık. Ağaçların diplerinin boşaltılmamasını söyledik. Tarihi ağaçlar bunlar. ‘Biz işimizi biliyoruz, karışmayın’ gibi tepkiler aldık. Bugün de uyandığımızda çocuklara sinema etkinliği yaptığımız aracın üstüne ağaç devrildi. Araç kullanılamaz durumda. Bunun bir şekilde karşılanması lazım. Bu araç eşi, emsali olmayan bir araç. Gözümüz gibi koruyoruz. Antika konumunda ve Türkiye’de 2-3 tane var” diye konuştu.