DOLAR
19,4032
EURO
21,2751
ALTIN
1.252,26
BIST
5.012,34
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Ankara
Az Bulutlu
21°C
Ankara
21°C
Az Bulutlu
Salı Yağmurlu
17°C
Çarşamba Az Bulutlu
19°C
Perşembe Hafif Yağmurlu
18°C
Cuma Az Bulutlu
19°C

Bağcılar ile El-Halil ’kardeş şehir’ oldu

BAĞCILAR BELEDİYESİ İLE FİLİSTİN’İN EL-HALİL BELEDİYESİ ARASINDA İMZALANAN PROTOKOL İLE İKİ ŞEHİR ”KARDEŞ ŞEHİR” OLDU

Bağcılar ile El-Halil ’kardeş şehir’ oldu
02.11.2021
A+
A-

Bağcılar Belediyesi ile Filistin’in El-Halil Belediyesi arasında imzalanan protokol ile iki şehir ’’kardeş şehir’’ oldu. İmza töreninde konuşan Bağcılar Belediye Başkanı Lokman Çağırıcı, “Sizler orada dimdik durduğunuz sürece bizler de sizlerin yanında olacağız” dedi.

Filistin’in en büyük şehirlerinden olan El Halil’in belediye başkanı Teysir Ebu Sinine, eşi ve başkan yardımcılarıyla birlikte Bağcılar Belediyesi’ni ziyaret etti. Bağcılar Belediye Başkanı Lokman Çağırıcı, makamında ağırladığı misafirleriyle yakından ilgilendi. Ziyarette; Filistin’in içinde bulunduğu durum, İsrail’e karşı verdiği mücadele ve Türkiye’nin desteği konuşuldu.

Filistin’in önemine değinen Çağırıcı, “Osmanlı döneminde Filistin bizler için ne anlam ifade ediyorsa bugün Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan döneminde de aynı anlamı ifade ediyor. Bugün Filistin davasının tek savunucusunun Recep Tayyip Erdoğan olması bize gurur verirken İslam ülkeleri arasındaki ilgisizlik sebebiyle de maalesef üzüntü duyduğumu ifade etmek istiyorum. Ama şuna inanıyoruz ki, sizler orada dimdik durduğunuz sürece bizler de sizlerin yanında olacağız. Kıyamete kadar Filistin davası baki kalacak. Yerel yönetimler olarak da karşılıklı yapacağımız maddi ve manevi işbirlikleri için de hazır olduğumuzu da ifade etmek istiyorum” dedi.

“Tecrübelerinizi şehrimize taşıyacağız”

El Halil’in Belediye Başkanı Teysir Ebu Sinine de, “Yaşadığımız bütün zorluklara rağmen El Halil dünyaya açık bir belediyedir. Siz kardeşlerimizle bağlarımızı daha da güçlendirmek için işbirlikleri yapıyoruz. Sizlerle birlikte daha yaşanabilir bir El Halil meydana getirmek istiyoruz. Amacımız gerçekleştireceğimiz kardeşlik imza protokolüyle tüm dünyaya Türk kardeşlerimizle birlikte olduğumuzu göstermektir. Sadece belediyeler arasında değil halklarımız arasında da bir birliktelik meydana getirmek istiyoruz. Bu anlaşmayla sizlerin tecrübelerini şehrimize taşıyıp halkımıza daha iyi hizmetler sunacağız” diye konuştu.

Daha sonra ise Bağcılar Belediyesi ile El Halil Belediyesi arasında kardeşlik protokolü imzalandı. Başkan Çağırıcı ve Teysir Ebu Sinine’nin attıkları imzayla iki belediye kardeş oldu.