DOLAR
19,4032
EURO
21,2751
ALTIN
1.252,26
BIST
5.012,34
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Ankara
Az Bulutlu
21°C
Ankara
21°C
Az Bulutlu
Cumartesi Parçalı Bulutlu
22°C
Pazar Parçalı Bulutlu
24°C
Pazartesi Az Bulutlu
27°C
Salı Az Bulutlu
27°C

Aydın Büyükşehir Belediyesi 100 bin adet kışlık yerel fideyi vatandaşlara dağıttı

AYDIN BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ ATA TOHUMLARINDAN ÜRETİLEN 100 BİN ADET KIŞLIK MARUL, BROKOLİ, KARNIBAHAR VE LAHANA FİDELERİNİ VATANDAŞLARA ÜCRETSİZ OLARAK DAĞITTI.

Aydın Büyükşehir Belediyesi 100 bin adet kışlık yerel fideyi vatandaşlara dağıttı
02.12.2021
A+
A-

Aydın Büyükşehir Belediyesi Ata Tohumları’ndan üretilen 100 bin adet kışlık marul, brokoli, karnıbahar ve lahana fidelerini vatandaşlara ücretsiz olarak dağıttı.

2015 yılında hayata geçirilen Ata Tohumu’nu koruma ve çoğaltma çalışmaları ile çiftçileri yerli tohumlarla üretime teşvik ederek, ülkenin tarımda dışa bağımlılığının önüne geçme vizyonunu ortaya Aydın Büyükşehir Belediyesi; milyonlarca tohumu ve bu tohumlardan üretilen fideleri çiftçiler ve vatandaşlarla buluşturmaya devam ediyor. Aydın Büyükşehir Belediyesi tarafından yerel tohumlardan üretilen yerel fideler her yıl olduğu gibi bu yıl da vatandaşlara ulaştırıldı. Atatürk Kent Meydanı’nda kurulan stantlarda görev alan belediye ekipleri vatandaşlara 100 bin adet marul, brokoli, karnıbahar ve lahana fidanını ücretsiz olarak dağıtıldı. Aydın Büyükşehir Belediye Başkan vekilleri Barış Altıntaş ve Evrim Karakoz başta olmak üzere daire başkanlarının da katılımıyla dağıtılan yerel fideleri alan vatandaşlar Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu’na teşekkür etti.

Aydın Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Barış Altıntaş, “Burada 100 bin adet marul, brokoli, lahana ve karnıbahar fidelerimizi Aydın halkımızla buluşturuyoruz. Ata tohumlarımızdan üretilen fideleri yaz aylarında yazlık, kış aylarında da kışlık fideler olarak her yıl vatandaşlarımıza dağıtıyoruz. Aydın’da yaşayan insanlarımızın mutfaklarına bir nebze de olsun destek olmak amacıyla bu dağıtımları gerçekleştiriyoruz. Aydın Büyükşehir Belediye Başkanımız Özlem Çerçioğlu adına bütün Aydın halkına fidelerimizin hayırlı olmasını diliyor, Aydın Büyükşehir Belediyesi Tarımsal Hizmetler Dairesi Başkanlığı’na da teşekkür ediyorum” dedi.