DOLAR
19,4032
EURO
21,2751
ALTIN
1.252,26
BIST
5.012,34
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Ankara
Az Bulutlu
19°C
Ankara
19°C
Az Bulutlu
Pazartesi Az Bulutlu
21°C
Salı Yağmurlu
17°C
Çarşamba Az Bulutlu
18°C
Perşembe Hafif Yağmurlu
16°C

Arama kurtarma, dalgıç ve itfaiyeden oluşan ekip Kastamonu’ya gitti

BATI KARADENİZ’DE YAŞANAN BÜYÜK SEL FELAKETİ ÜZERİNE KDZ. EREĞLİ BELEDİYESİ HAREKETE GEÇTİ. 11 KİŞİLİK EREĞLİ İTFAİYECİLER DOĞA SPORLARI ARAMA KURTARMA DERNEĞİ (ERİDAK) EKİBİ İLE 5 KİŞİLİK İTFAİYE EKİBİ, KASTAMONU’YA BAĞLI BOZKURT İLÇESİNDE ARAMA, KURTARMA FAALİYETLERİNE KATILMAK ÜZERE BİR İTFAİYE ARACI VE BÜYÜK BİR MİNİBÜSLE YOLA ÇIKTI.

Arama kurtarma, dalgıç ve itfaiyeden oluşan ekip Kastamonu’ya gitti
13.08.2021
A+
A-

Batı Karadeniz’de yaşanan büyük sel felaketi üzerine Kdz. Ereğli Belediyesi harekete geçti. 11 kişilik Ereğli İtfaiyeciler Doğa Sporları Arama Kurtarma Derneği (ERİDAK) ekibi ile 5 kişilik itfaiye ekibi, Kastamonu’ya bağlı Bozkurt ilçesinde arama, kurtarma faaliyetlerine katılmak üzere bir itfaiye aracı ve büyük bir minibüsle yola çıktı.

Türkiye, Batı Karadeniz’de ve Orta Karadeniz’de yaşanan büyük sel felaketi haberleriyle sarsıldı. Kdz. Ereğli de arama kurtarma faaliyetlerine katılıyor.

Kdz. Ereğli Kaymakamı İsmail Çorumluoğlu’nun başkanlığında gerekli hazırlıklar yapıldı. Kdz. Ereğli Belediye Başkanı Halil Posbıyık’ın talimatıyla belediyenin ilgili birimleri çalışmalarını tamamladılar ve öğle saatlerinde, ağır kayıpların ve hasarın yaşandığı Kastamonu‘nun Bozkurt İlçesine doğru yola çıktılar. Bir itfaiye aracı ve büyük bir minibüsle birlikte 16 kişilik ekip arama kurtarma çalışmalarına destek olacak. Ekipte 2 dalgıç bulunuyor.

İtfaiye Müdürü Muhammet Ali Ateş, 11 kişilik ERİDAK, 2’si dalgıç, 5 kişilik itfaiye ekibini uğurlarken şu bilgileri verdi:

“Kdz. Ereğli Kaymakamımız İsmail Çorumluoğlu’nun başkanlığında Kdz. Ereğli Belediye Başkanı Halil Posbıyık’ın talimatlarıyla hazırlıklarımızı tamamladık ve komşularımıza yardım için ekiplerimiz harekete geçti.

Deneyimli bir ekibimiz var. Kendilerine önce kendi güvenliklerini sağlamaları gerektiğini hatırlattım. Ekibimizin, bölgede yardıma ihtiyaç duyanlara destek vermek için var güçleriyle çalışacağını biliyorum.”