DOLAR
32,3292
EURO
35,0378
ALTIN
2.280,52
BIST
8.996,02
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Ankara
Az Bulutlu
22°C
Ankara
22°C
Az Bulutlu
Perşembe Az Bulutlu
20°C
Cuma Parçalı Bulutlu
22°C
Cumartesi Az Bulutlu
23°C
Pazar Açık
24°C

Altıeylül’de marketlere fahiş fiyat denetimleri

ALTIEYLÜL’DE MARKETLERE FAHİŞ FİYAT DENETİMLERİ

Altıeylül’de marketlere fahiş fiyat denetimleri
27.12.2021
A+
A-

Altıeylül Belediyesi ve Balıkesir Büyükşehir Belediyesi’ne bağlı zabıta ekipleri, Altıeylül’de hizmet veren yerel ve zincir marketlerde fahiş fiyat denetimi yaptı.

Döviz kuruna rağmen fiyat indirimine gitmeyerek fahiş fiyat uygulayan zincir ve yerel marketler ülke genelinde denetlenmeye başlandı. Özellikle temel gıda ürünlerine gelen fiyat artışları ve stokçuluğun önüne geçebilmek için harekete geçen Altıeylül Belediyesi ve Balıkesir Büyükşehir Belediyesi’ne bağlı zabıta ekipleri, yerel ve zincir marketlerde denetimler yaptı. Altıeylül Belediyesi ve Balıkesir Büyükşehir Belediyesi’ne bağlı zabıta ekiplerinin ortaklaşa geçekleştirdiği denetlemelerin devam edeceğini dile getiren Altıeylül Belediye Başkanı Hasan Avcı, “Ülke olarak zor bir dönemden geçiyoruz. Fakat Cumhurbaşkanımızın bu duruma el atmasıyla birlikte özellikle döviz kurunda meydana gelen ve vatandaşları zor durumda bırakan ani yükselişler yerini daha stabil bir döviz kuruna bıraktı. Neticesinde düşmesi geren market fiyatları ise bazı fırsatçı ve stokçuların devreye girmesiyle yüksekten vatandaşa satılmaya devam ediliyor. Balıkesir Büyükşehir Belediyesi ve belediyemiz bünyesinde hizmet veren zabıta ekiplerimizce fahiş fiyat denetimine çıkarak vatandaşlarımızın mağdur olmaması için bir çalışma gerçekleştirdik. Bizler, vatandaşlarımızı fırsatçıların ve stokçuların oyununa alet etmeyeceğiz. Bundan sonra da bu denetimlerimiz aralıksız devam edecek. Vatandaşlarımızın hakkını korumaya devam edeceğiz” dedi.