DOLAR
19,4032
EURO
21,2751
ALTIN
1.252,26
BIST
5.012,34
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Ankara
Az Bulutlu
19°C
Ankara
19°C
Az Bulutlu
Pazar Yağmurlu
19°C
Pazartesi Hafif Yağmurlu
19°C
Salı Hafif Yağmurlu
18°C
Çarşamba Az Bulutlu
21°C

Afyonkarahisar Belediye Başkanı Zeybek’ten teleferik projesi ile ilgili tuhaf açıklama

AFYONKARAHİSAR BELEDİYE BAŞKANI MEHMET ZEYBEK, KARAHİSAR KALESİNE YAPILACAK TELEFERİK PROJESİYLE İLGİLİ MUHALEFETİN YOLCU GARANTİSİ ELEŞTİRİSİNE İLGİNÇ BİR SÖZLE YANIT VERDİ. ZEYBEK, “BİTTİKTEN SONRA HERKES BİNEBİLİR AMA MUHALEFET ASLA DİYE YAZMAYI DÜŞÜNÜYORUM” DİYE KONUŞTU.

Afyonkarahisar Belediye Başkanı Zeybek’ten teleferik projesi ile ilgili tuhaf açıklama
31.10.2021
A+
A-

Afyonkarahisar Belediye Başkanı Mehmet Zeybek, tarihi Karahisar Kalesi’ne yapılacak teleferik projesiyle ilgili muhalefetin yolcu garantisi eleştirisine ilginç bir yanıt vererek, “Bittikten sonra herkes binebilir ama muhalefet asla diye yazmayı düşünüyorum” dedi.

AK Parti Afyonkarahisar İl Başkanlığı İl Danışma Meclisi toplantısında belediyenin faaliyetlerini anlatan Başkan Zeybek, Karahisar Kalesi’ne yapılacak teleferik projesiyle ilgili yolcu garantisi verilmesine yönelik muhalefetin gösterdiği tepkiye ilginç ve bir o kadar şaşırtıcı sözlerle yanıt verdi. Zeybek, “Teleferik projemiz vardı. Kasım ayı içerisinde yıllık yolcu garantisi ile inşallah ihaleye çıkıyoruz. Bazıları bunu farklı anlıyorlar. CHP ve İYİ Parti başkanları buradan zarar edilirse bu zarar AK Partili meclis üyelerinden tahsil edilsin diyorlar. Bu arkadaşlarımız sanırım hesap bilmiyorlar. Biz 15 yıllık garanti veriyoruz. Bir yolcu bedeli 25 lira. Yaklaşık maliyetimiz 52,5 milyon lira. 140 bin çarpı 15 dediğimizde 52,5 milyon lira ediyor. Biz 52,5 milyon lirayı 15 yıl vadeyle yaptırmış oluyoruz. Kendimiz yapmaya kalksak bankadan kredi alacağız. Buna yüzde 18 ila yüzde 25 faiz işleyecek. Bize maliyeti 70 milyona gelecek. O mu karlı bu mu karlı? Bende diyorum bittikten sonra ‘herkes binebilir ama muhalefet asla’ diye yazmayı düşünüyorum” diye konuştu.